Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ο Χιώτης Κ. Ζαχαριάδης υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χιώτης Κ. Ζαχαριάδης υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ

139

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε η ψηφοφορία την Πέμπτη, 3/8/23, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το χρίσμα της υποψηφιότητας στον Δήμο της Αθήνας.
Τελικά, νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης, που συγκέντρωσε 17 ψήφους έναντι 15 του Νίκου Φίλη, ενώ υπήρξαν και επτά λευκά.

Νωρίτερα, άλλη ψηφοφορία έβαζε τους οριστικούς τίτλους τέλους στην υποψηφιότητα του καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά, με 25 ψήφους κατά και μόλις 14 υπέρ, ενώ οι υποψηφιότητες της Όλγας Μπαλαούρα και του Κώστα Τσουκαλά δεν έλαβαν ψήφους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρόταση Παππά καταψήφισαν ακόμα και άτομα τα οποία στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ήταν θετικά διακείμενα σε αυτήν.

Στην περίπτωση των δύο μονομάχων, τον Νίκο Φίλη, εκτός από τα στελέχη της «Ομπρέλας», τον στήριξαν η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Νίκος Μπίστης.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης έλαβε τη στήριξη από αρκετούς πασοκογενείς, από στελέχη των 6 συν 6, ενώ ο Νίκος Παππάς, η Κατερίνα Νοτοπούλου και τα λοιπά μέλη της Κίνησης Μελών ψήφισαν λευκό, προφανώς στο πλαίσιο των εσωκομματικών διαδικασιών για την εκλογή προέδρου, μια και ο Κώστας Ζαχαριάδης, αν και ανήκε στην πάλαι πότε ισχυρή τάση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε δημόσια τη στήριξή του στο πρόσωπο της Εφης Αχτσιόγλου.

Στο τρέξιμο
Ο Κώστας Ζαχαριάδης έχει πλέον έναν Γολγοθά να ανέβει, καθώς καλείται, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να ετοιμάσει έναν αξιόλογο συνδυασμό και να ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά. Η αλήθεια είναι πως όποιος ή όποια και αν βρισκόταν στη θέση του, θα είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Όσον αφορά το βιογραφικό του, γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το 1985.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002-2008) και κάτοχος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία», στο Manchester στην Αγγλία.
Το 2003, εντάχθηκε στη Νεολαία του Συνασπισμού και την περίοδο 2005-10 ήταν εκλεγμένος στο Κεντρικό Συμβούλιο.
Από το 2013, ήταν μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
Το 2019 εξελέγη βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών, έδρα την οποία έχασε στις πρόσφατες εκλογές.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Διαφήμιση