Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Ποιμενικά- έκθεση στο Πιτυός

Ποιμενικά- έκθεση στο Πιτυός

81

Από τις 14 Ιουλίου ως τις 6 Αυγούστου, με έναυσμα τη Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου, η ΚΟΙΝΣΕΠ Πιτυός – Προορισμός διοργανώνει την ομαδική έκθεση «Ποιμενικά».
Περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα εμπνευσμένα, κυρίως, από την ορεινή ύπαιθρο και κτηνοτροφία και τους πρωταγωνιστές τους, τα κατσίκια, τα κριάρια, τα πρόβατα, τις ξερολιθιές, τα βότανα, τις ταγές, αλλά και τους ανθρώπους που αφορμώνται από αυτό το περιβάλλον.

Στο σύνολο τους τα έργα καλούν τον θεατή να παρατηρήσει και να ανακαλύψει εκ νέου τη γοητεία της ορεινής χλωρίδας και πανίδας, αλλά και τον άνθρωπο η ζωή του οποίου είναι άμεσα συνδεδεμένη μαζί της.

Η έκθεση στεγάζεται στο παλιό Καφενείο της Ηρώς, στην πλατεία του Πιτυούς, ενώ κάποια έργα εκτίθενται και στους δυο παραδοσιακούς χώρους εστίασης που βρίσκονται εκεί, στο Παλιό Σχολειό και στον Καφενέ του Γιώργη. Έτσι χρώματα και εικόνες απλώνονται στο χώρο δημιουργώντας μια εικαστική γιορτή στο χωριό.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Julie Loi, Στυλιανός Αξιωτάκης Κατερίνα Ασλανίδου, Δέσποινα Καλαγκιά, Μπάμπης Κοιλιάρης, Δήμητρα Λαμπρέτσα, Μικελία Λεγάτου, Σιδερής Λοΐζος, Ηλίας Λυκουρίνας, Μάγδα Μάρα, Λυδία Μαργαρώνη, Ματίνα Μαυρονικόλα, Σταμάτης Μενής- Μαστρομιχαλάκης, Περσεφόνη Μίχου, Ισμήνη Mπονάτσου, Άννα Παϊδούση, Δέσποινα Πανταζή, Αφροδίτη Παπαδουλή, Ελένη Πεχλιβάνη, Ναυσικά Σαλιάρη, Αφροδίτη Σεζένια, Βασιλική Σοφρά, Φωτεινή Στεφανίδη, Αλεξάνδρα Στραβοράβδη, Στέλλα Τσακίρη, Ναταλία Τσουκαλά, Βούλα Φερεντίνου, Σοφία Χουλιαρά
Έξω από το χώρο της έκθεσης οι επισκέπτες θα μπορούν να διαβάσουν τις σκέψεις αρκετών από τους καλλιτέχνες για τη Γιορτή και το Πιτυός που ανακαλύπτουν μέσα από τη συμμετοχή τους.
Επιμέλεια: Kαλλιόπη Λιαδή
Ώρες λειτουργίας: Tετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 7.00μ.μ.-10.00μ.μ..

Διαφήμιση