Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Οι Ευρωπαίοι «σήκωσαν τα μανίκια» αλλά… τα εμβόλια δεν φθάνουν

Οι Ευρωπαίοι «σήκωσαν τα μανίκια» αλλά… τα εμβόλια δεν φθάνουν

124

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν σκορπώντας ελπίδα όμως ο δρόμος για την απαλλαγή από τον κορονοϊό είναι ακόμα μακρύς.
Μια πρώτη (συμβολική) νίκη απέναντι στον νέο κορονοϊό κατέγραψε η Ευρώπη λίγο πριν την έλευση του νέου έτους. Οι ελπίδες που έχουν εναποθέσει οι ευρωπαίοι ηγέτες στο εμβόλιο αρχίζουν να γίνονται πράξη όμως ο αριθμός των εμβολίων που καταφθάνει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι εξαιρετικά μικρός για να αλλάξει τα δεδομένα.

Αντιλαμβανόμενη το κενό που υπάρχει στους εμβολιασμούς, η πρόεδρος της Κομισιόν έδωσε τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα υπάρχουν αρκετές δόσεις εμβολίου για όλους τονίζοντας ότι πρώτα «προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους». Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε συγκινημένη που βλέπει άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιο παντού σε όλη την ΕΕ, «από τη Μαδρίτη στο Παρίσι, από την Αθήνα στη Ρίγα».

Με τον εμβολιασμό της νοσηλεύτριας ΜΕΘ Ευσταθίας Καμπισιούλη ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής, 27/12/20, η επιχείρηση «Ελευθερία» στην Ελλάδα.

Στη χώρα μας η έναρξη των εμβολιασμών έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει το σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας, καθώς το lockdown εφαρμόζεται ήδη για 7 εβδομάδες χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr (ολόκληρο το άρθρο)

Διαφήμιση