Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών- δράσεις Δήμου...

Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών- δράσεις Δήμου Χίου

24

Σειρά δράσεων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών της 25ης Νοεμβρίου, πρόκειται να διοργανώσει ο Δήμος Χίου.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Χίου και θα περιλαμβάνουν:
Α) Τοποθέτηση Banner στο κεντρικό Δημαρχείο Χίου με το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 έως και τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023.
Β) Τοποθέτηση αυτοκόλλητου, με συνθήματα και χρήσιμα τηλέφωνα, στα φαρμακεία της πόλης της Χίου και στις δομές υγείας την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023.
Γ) Πραγματοποίηση διαδικτυακής ομιλίας με θέμα την Έμφυλη Βία.
Θα απευθύνεται σε πολίτες και υπηρεσίες των Δήμων Νομού Σάμου (Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών) και
Δήμο Λήμνου όπου δεν λειτουργούν Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η διαδικτυακή ομιλία θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 στις 10:00 π.μ. με ελεύθερη είσοδο μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.

Στόχος των δράσεων, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για το επίκαιρο θέμα της Βίας κατά των Γυναικών και τις συνέπειές της στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Επιπλέον στόχος είναι η ενημέρωση και η δικτύωση των πολιτών και των υπηρεσιών των Δήμων στους οποίους δεν λειτουργούν Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οπως σημειώνουν οι διοργανωτές από τις παραπάνω δράσεις δεν προκαλείται δαπάνη στον προϋπολογισμό του Δήμου Χίου, αν και πιστεύουμε ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν θα είχε κανένας δημοτικός σύμβουλος καταρχήν και δημότης φυσικά να είναι αντίθετος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟλοκλήρωση έργου για την παράκτια διάβρωση ακτών σε Λέσβο και Χίο
Επόμενο άρθροΣύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα- πραγματοποιήθηκαν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση