Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα- πραγματοποιήθηκαν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση

Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα- πραγματοποιήθηκαν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση

23

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Χίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Χίου, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, διοργάνωσαν διήμερη εκδήλωση ενημέρωσης και προληπτικών ελέγχων για την οστεοπόρωση στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο.

Οι δράσεις έγιναν μέσα στα πλαίσια της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση με τίτλο «Είχες ποτέ Κάταγμα; Έλα να δούμε αν έχεις οστεοπόρωση!».

Συγκεκριμένα, στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε 106 άτομα και προσφέρθηκε εθελοντικά συμβουλευτική παροχή υπηρεσιών από το Γιώργο Τουνισσίδη, Χειρουργό Ορθοπαιδικό του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο».

Μετά το πέρας των εξετάσεων πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία για την οστεοπόρωση ανοιχτή στο κοινό, όπου ο κ.  Τουνισσίδης εξήγησε στο κοινό τι είναι η νόσος αυτή, πως μπορεί κανείς να την προλάβει και πως μπορεί να την αντιμετωπίσει.

Στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, Νίκος Παπαγιάννης, Επεμβατικός Καρδιολόγος Γ.Ν. ΧΙΟΥ “Σκυλίτσειο”, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την “Πεταλούδα” και τον Δήμο Χίου για την πρωτοβουλία αυτή που σαν στόχο έχει την ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού.

Το παρόν στη διάρκεια της ομιλίας έδωσε ο Γιώργος Πατεριμός, Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χίου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο Πεταλούδα για την ενημέρωση και τη διεξαγωγή των προληπτικών εξετάσεων καθώς και τον εθελοντή ιατρό, δήλωσε πως τέτοιες πρωτοβουλίες και συνέργειες πρόληψης και ευαισθητοποίησης των δημοτών που προάγουν τη δημόσια υγεία, βρίσκονται στο επίκεντρο του προγραμματισμού του Δήμου και έδωσε την υπόσχεση για επανάληψη παρόμοιων δράσεων και στο μέλλον.

Η Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενοσεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάςσημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών- δράσεις Δήμου Χίου
Επόμενο άρθροΔικηγορικός Σύλλογος: Μετά τα ΕΛΤΑ… κλείνουν και τα Δικαστήρια!