Αρχική Απόψεις Aρθρα Παλαιά Ποταμιά: Από τα φαναράκια του Αγ. Αντωνίου στην ηλεκτροδότηση…, παρέμβαση ΕΠΠΟΧΙ

Παλαιά Ποταμιά: Από τα φαναράκια του Αγ. Αντωνίου στην ηλεκτροδότηση…, παρέμβαση ΕΠΠΟΧΙ

134

“«Η ηλεκτροδότοση της Παλιάς Ποταμιάς δεν μπορεί να αποτελέσει την καταστροφή του οικισμού. Η καταστροφή έρχεται από τον άνθρωπο. Στο χέρι μας είναι ως Δήμος να δούμε με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιηθεί το ρεύμα και να φωτιστεί ο οικισμός διατηρώντας παράλληλα αυτή την κατανυκτική ατμόσφαιρα», ανέφερε ο κ. Βεργίνας”, σημειώνει σε παρέμβασή του το Επιμελητείον Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Χίου, με αφορμή σημερινή απόφαση -κατά πλειοψηφία- της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Χίου να ηλεκτροδοτηθεί η Παλαιά Ποταμιά.

“Το ΕΠΠΟΧΙ, συνεχίζει η ανακοίνωση, δηλώνει την αντίθεσή του στην επέκταση του ηλεκτρικού δικτύου στην Παλιά Ποταμιά για λόγους ρουσφετολογικους εξυπηρέτησης κομματικού υποψηφίου, ο οποίος πήγε δήθεν στην περιοχή ως επιχειρηματίας που θα σεβόταν τον χαρακτήρα του τόπου αλλά τώρα θέλει να τον αλλοιώσει και να τον φέρει στα μέτρα του.

Στην Παλιά Ποταμιά ζουν πλέον άγρια και νυκτόβια όντα τα οποία κύριε Βεργίνα δεν καταλαβαίνουν από κατανυκτική ατμόσφαιρα με φώτα αλλά ενοχλούνται και διαταράσσεται η ζωή στην περιοχή.
Οι άνθρωποι εγκατέλειψαν την Παλιά Ποταμιά κάποτε και εγκαταστάθηκαν στην Νέα για να έρθουν εγγύτερα στον δρόμο και στις υποδομές.
Για περισσότερο από μισόν αιώνα ο οικισμός έχει εγκαταλειφθεί και αποτελεί ένα μνημειώδη τόπο του νησιού μας που παραπέμπει σε Καππαδοκία και είναι αφημένος στην φύση και στον χρόνο που τον απορροφούν με τους ρυθμούς τους. Η οποιαδήποτε επιχειρηματική και εκσυγχρονιστική απόπειρα αποτελούν ύβρη και αποδεικνύουν την μικρότητα και την αμετροέπεια των υβριστών που τα σχεδιάζουν και τα υλοποιούν
Η φύση και ο χρόνος θα μας απορροφήσουν όλους, ας μην το ξεχνάτε. Δείξτε Ταπεινότητα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«Η γενιά του 1940 δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ!», «Φύλλα Πορείας, 1940-1945: Το ημερολόγιο ενός στρατιώτη», γράφει η Σοφία Καρασούλη
Επόμενο άρθροΕΜΧ: Νέο Δ.Σ. με 5 νέα μέλη και πρώτο σε ψήφους τον Γ. Τούμπο