Αρχική Νέα Τοπικά Πανέτοιμοι με μπλόκο και βάρδιες στο Θόλος

Πανέτοιμοι με μπλόκο και βάρδιες στο Θόλος

172

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις βάρδιες περιφρούρησης στην περιοχή του Θόλους, είναι οι κάτοικοι των όμορων χωριών που διαφωνούν με τη δημιουργία Κλειστής Δομής προσφύγων- μεταναστών στη συγκεκριμένη περιοχή.Το πρωί της Τρίτης, μετά από πληροφορίες ότι πιθανότατα να ξεκινήσουν εργασίες από τον ανάδοχο του έργου, μερικές δεκάδες κατοίκων πραγματοποίησαν συγκέντρωση και μπλόκα με τα αυτοκίνητα ώστε να μην περάσουν τυχόν μηχανήματα της εταιρείας.

Τελικά συνεργεία της εταιρείας δεν φάνηκαν, αφήνοντας ανοικτό το πότε θα χρειαστούν τελικά την παρουσία της Αρχαιολογίας στην περιοχή.
Οι κάτοικοι πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις βάρδιες και να μην κουραστούν από τις φήμες και αναβολές που από ότι φαίνεται θα είναι σε ημερήσια διάταξη πλέον.


Παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισαν και την συμμετοχή του Δήμου με παροχή μηχανημάτων στις κινητοποιήσεις.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την κατάθεση εξωδίκων διαμαρτυρίας τόσο προς την εταιρεία όσο και την Αρχαιολογική υπηρεσία, από την οποία ζητούν να μην παραστεί για έλεγχο των εργασιών.
Είχε προηγηθεί από την Οικονομική Επιτροπή η απόφαση για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων νομής και προσωρινής διαταγής για την περιοχή του Θόλους. Να σημειώσουμε ότι για τη δεσμευμένη περιοχή των 142 στρεμμάτων από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τη δημιουργία Νέας Δομής, αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού την διεκδικεί ως δημοτική ο Δήμος Χίου.

Νίκος και Βασίλης Λεοντάρας, στην πρώτη γραμμή στις κινητοποιήσεις στο Θόλος

Σε αυτή την έκταση, η δομημένη επιφάνεια φθάνει τα 18 στέμματα και η ονομαστική χωρητικότητα της Δομής Προσφύγων- μεταναστών στα 1.800 άτομα (580 άτομα γενικός πληθυσμός, 650 άτομα από ειδικές ομάδες και 570 άτομα για το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης).

Αντίθετα το Δημοτικό Συμβούλιο και οι δημοτικές κοινότητες προτείνουν τη λειτουργία μόνο Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων μεταναστών, χωρητικότητας 500 το πολύ ατόμων. Η παρούσα Δημοτική Αρχή είχε προτείνει άλλο σημείο στη θέση Μπαμπακιές για τη δημιουργία της Δομής που σχεδιάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Δικηγόρων- Μηχανικών στον Πρωθυπουργό – Απαντήσεις από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
Επόμενο άρθροΚοπή πίτας από τους χειμερινούς κολυμβητές στο Λιλικά