Αρχική Νέα Τοπικά Παραίτηση Μ. Μεννή, φέρνει αλλαγή ισορροπιών υπέρ Δημοτικής Αρχής

Παραίτηση Μ. Μεννή, φέρνει αλλαγή ισορροπιών υπέρ Δημοτικής Αρχής

147

Την παραίτησή του από Δημοτικός Σύμβουλος υπέβαλλε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου ο Μάρκος Μεννής. Σύμφωνα με το έγγραφό που κατέθεσε, δεν αναφέρεται λόγος παραίτησης πέρα από το ότι έχει ενημερώσει τη δημοτική παράταξη στην οποία ανήκει, «Συμμαχία αξιών».

Από πλευράς του γραφείου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ολοκληρώνεται η διαδικασία έτσι ώστε την προσεχή Δευτέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος, ο επόμενος υποψήφιος με τον συγκεκριμένο συνδυασμό.
Πρόκειται για το Νίκο Ξύλα, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, που φαίνεται ότι θα κάνει και τη μεγάλη ανατροπή υπέρ της Δημοτικής Αρχής.

Οπως αναφέρεται στην ertnews.gr, σε επικοινωνία μαζί του, ο κ.  Ξυλάς επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να πάρει αποστάσεις από την παράταξή του. Το πιθανότερο είναι έτσι να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του και να στηρίξει τη Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη, που σήμερα διαθέτει 13 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 41.

Με αυτό τον τρόπο η Δημοτική Αρχή θα έχει τον 14ο δημοτικό σύμβουλο, για να διαθέτει το 1/3 του συνολικού αριθμού των συμβούλων.
Αριθμός κρίσιμος, αφού αν δεν υπάρχει απαρτία για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως με την περίπτωση της συζήτησης για τον Αναπτυξιακό οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την 3η φορά αυτή γίνεται με το 1/3 των συμβούλων.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρωτοβουλία Στ. Κούλογλου για Σομαλό που καταδικάστηκε σε 142 χρόνια φυλάκιση
Επόμενο άρθροΣωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Αργία η Κυριακή