Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Πρωτοβουλία Στ. Κούλογλου για Σομαλό που καταδικάστηκε σε 142 χρόνια φυλάκιση

Πρωτοβουλία Στ. Κούλογλου για Σομαλό που καταδικάστηκε σε 142 χρόνια φυλάκιση

106

Την υπόθεση του Σομαλού αιτούντος άσυλο Mohammad Hanad Abdi, που καταδικάστηκε σε 142 χρόνια φυλάκιση το περασμένο καλοκαίρι, αναδεικνύει σε διεθνές επίπεδο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου.

Κατόπιν αυτού του αιτήματος, το Σαββατοκύριακο (6-7/11) ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου και η Ιρλανδέζα ευρωβουλευτής της Αριστεράς Clare Daly θα βρίσκονται στη Χίο για να επισκεφθούν τον Μοχαμάντ στις φυλακές.

Κατά την παρουσία τους στο νησί, οι ευρωβουλευτές θα επισκεφθούν επίσης τις δομές του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Χίου και τις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου.

Η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή, που στηρίζεται από 14 ακόμη ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Αριστερά), αλλά και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, αιτήθηκε την επίσκεψη στον Mohammad από αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων ώστε αυτοί να αποκτήσουν την πλήρη εικόνα για την υπόθεση ενόψει της ακρόασή της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Όπως αναφέρεται στην καμπάνια “… έσωσε 33 ανθρώπους στη θάλασσα, είναι δίκαιο να καταδικαστεί 142 χρόνια σε φυλακή;” Παράλληλα τίθεται και το ζήτημα της αντιμετώπισης αυτών των ανθρώπων, που προσπαθούν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Mohammad

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ: Πικετοφορία στην Απλωταριά κατά του νόμου Χατζηδάκη
Επόμενο άρθροΠαραίτηση Μ. Μεννή, φέρνει αλλαγή ισορροπιών υπέρ Δημοτικής Αρχής