Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Περιφερειακό Συμβούλιο για τις επιπτώσεις του νέου νόμου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ζητά...

Περιφερειακό Συμβούλιο για τις επιπτώσεις του νέου νόμου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ζητά η “Συμπαράταξη Πολιτών”

269

Τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πρόσφατου νόμου για τη παιδεία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμοί “Συμπαράταξη Πολιτών” από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
«Ο νόμος του Υπουργείου Παιδείας που ψήφισε η κυβέρνηση – εν μέσω πανδημίας και με τη Βουλή να υπολειτουργεί – “χτυπάει” άμεσα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή – και όχι μόνο – επένδυση στα νησιά μας. Ο τρόπος εισαγωγής των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποψίλωση πολλών τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου – που ως γνωστό Τμήματά του λειτουργούν σε Λέσβο, Λήμνο, Σάμο και Χίο – βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητά του, την ίδια στιγμή που δεν τίθενται βαθμολογικά κριτήρια για τα ιδιωτικά κολλέγια τα οποία ως γνωστό έχουν γίνει ισότιμα με τα Δημόσια Πανεπιστήμια», αναφέρουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Γιούλα Αργυρούδη, Μανώλης Κάρλας, Μαρία Νικολάρα και Γιάννης Σπιλάνης.
«Πέραν της ακαδημαϊκής και επιστημονικής του διάστασης, ας μην μας διαφεύγει η κοινωνική, οικονομική αλλά και η εθνική διάσταση, λόγοι που επέβαλαν άλλωστε την ίδρυσή του», σημειώνει η “Συμπαράταξη Πολιτών” που προτείνει στη συζήτηση να προσκληθούν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, οι Αυτοδιοικητικές αρχές όλων των νησιών της Περιφέρειας, η Περιφερειακή Αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι Βουλευτές όλων των κομμάτων των νησιών, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, εργαζομένων και φοιτητών του Πανεπιστημίου, καθώς και τα επιμελητήρια των νησιών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΛαϊκή Συσπείρωση: Καταγγέλλει Κυβέρνηση και Υπουργείο ότι προχωρά το κλειστό κέντρο στο Θόλος
Επόμενο άρθροΚλειστό Κέντρο Προσφύγων- μεταναστών, από τη “μέση του πουθενά” στη μέση της ντροπής μας;, γράφει ο Δ. Λαβατσής