Αρχική Νέα Τοπικά Περιφερειάρχης για παράκαμψη Μυρσινιδίου: “Θα δω την περιοχή με τα μάτια του...

Περιφερειάρχης για παράκαμψη Μυρσινιδίου: “Θα δω την περιοχή με τα μάτια του μηχανικού”

55

«Χωρίς διάλογο με την κοινωνία έργο δεν γίνεται» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σχετικά με τον υπό συζήτηση δρόμο Θόλους- Αίπους, με τον οποίο θα επιτευχθεί η παράκαμψη του Μυρσινιδίου.
Σημειώνοντας ότι από την Οικονομική Επιτροπή δόθηκε η έγκριση να γίνει η μελέτη για τον παρακαμπτήριο δρόμο, έκανε γνωστό ότι κατά την παραμονή του στη Χίο θα διατρέξει τη συγκεκριμένη περιοχή έτσι ώστε να δει που οφείλονται οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες.
«Θα διατρέξω στο δρόμο για να δω με τα μάτια μου, τα μάτια του μηχανικού, τι φταίει εκεί πέρα… Από ότι καταλαβαίνω, η υπηρεσία πολύ ορθώς έχει κάνει μια διερεύνηση των ολισθήσεων του εδάφους που είδε στο Μυρσινίδι και προχωρά ανάθεση μελέτης για να το αντιμετωπίσει…», σημείωσε.

Χίος: με την κόκκινη γραμμή ο σχεδιαζόμενος παρακαμπτήριος δρόμος Θόλους- Αίπους (σχέδιο από τον πρόεδρο της Ενωσης Καταναλωτών Χίου Γιάννη Μισετζή)

Το σκεπτικό της Περιφέρειας είναι πως εφόσον προχωρήσει το έργο για να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις, θα πρέπει να κλείσει ο δρόμος σε μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξευρεθεί εναλλακτική διαδρομή, έτσι ώστε οι κάτοικοι από τη βορειοανατολική πλευρά του νησιού να έρθουν στην πόλη της Χίου και το αντίστροφο.
«Ότι γίνει θα γίνει με συναίνεση και αγάπη για τη Χίο», πρόσθεσε ο κ. Μουτζούρης που αποδέχτηκε ότι εν μέρει είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις αφού συζητούμε για παρακαμπτήριο, πριν υποδείξει η μελέτη πως θα αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις.
Να θυμίσουμε ότι το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα μετά την ανακοίνωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο, την 1η Απριλίου, πως 6 μελετητικά γραφεία κατέθεσαν προσφορές για τη μελέτη του παρακαμπτήριου δρόμου.
Αυτό που είχε επισημανθεί κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων είναι ότι:
– ο δρόμος περνά μέσα από την περιοχή του Ρημόκαστρου που είναι αρχαιολογικός χώρος,
– πως έχοντας στη συνέχεια να αντιμετωπίσει τις στροφές του Αίπους για να φθάσει στο Βροντάδο μπορεί να φέρει προς συζήτηση τη μελέτη για νέο δρόμο παράκαμψης των στροφών,
– αυτός ο επιπλέον κυκλοφοριακός φόρτος θα επιβαρύνει το εσωτερικό οδικό δίκτυο του Βροντάδου,
– μήπως με αυτό τον τρόπο έρθει προς συζήτηση η παράκαμψη του Βροντάδου, φέρνοντας στο επίκεντρο το ευαίσθητο περιβαλλοντικά περιαστικό δάσος της Κλειδούς.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio