Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Σύλλογος Δασκάλων και γονείς λένε όχι στη μετατροπή 8ου Δημοτικού σε Πειραματικό

Σύλλογος Δασκάλων και γονείς λένε όχι στη μετατροπή 8ου Δημοτικού σε Πειραματικό

84

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και γονείς, αντιδρώντας στην πρόταση της Διεύθυνσης να ενταχθεί το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου στο θεσμό των Πειραματικών, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, Μαρία Μουτρίκα, τόνισε ότι η μετατροπή του 8ου Δημοτικού σε Πειραματικό θα φέρει αρνητικές αλλαγές στη σχολική κοινότητα, με διάκριση ανάμεσα στους μαθητές που θα εγγράφονται με κλήρωση, αβεβαιότητα στους δασκάλους αφού θα καταργηθούν οργανικές θέσεις, εφαρμογή αξιολόγησης, χρηματοδότηση από ιδιώτες.
Την αρνητική θέση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μετέφερε ο διευθυντής, Γιώργος Γαρρής, ενώ το ζήτημα της μη ενημέρωσης έθεσε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καλώντας τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδη Κελεπερτζή, να ανακαλέσει την απόφασή του.
Αναφορά στον τρόπο που προωθεί το υπουργείο το συγκεκριμένο τύπου σχολείο έκανε το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Στέλιος Καμπούρης.
Ο κ. Κελεπερτζής υπεραμύνθηκε της πρότασής του σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί η Χίος με την παράδοση που έχει στα γράμματα να μείνει χωρίς Πειραματικό σχολείο».
Καθησύχασε τους συναδέλφους του ότι δεν χάνονται οργανικές θέσεις αφού αυτές υπολογίζονται στο σύνολο της Διεύθυνσης και πως οι νυν δάσκαλοι του συγκεκριμένου σχολείου θα έχουν τον πρώτο λόγο να εργαστούν στο Πειραματικό. Σημείωσε επίσης ότι έτσι θα προβληθεί καλύτερα η δουλειά του Σχολείου, ενώ θεωρείται πως η μετατροπή του 8ου σε Πειραματικό, απομακρύνει τον κίνδυνο συγχώνευσης με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο.
Την ώρα που η αντιπροσωπεία δασκάλων και γονέων συναντήθηκαν με τον Διευθυντή, οι διαδηλωτές έκλεισαν συμβολικά για λίγο την οδό Οινοπίωνος, στο ύψος των γραφείων της Διεύθυνσης.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio