Αρχική Νέα Τοπικά Πιθανό κρούσμα κορονοϊού σε νεαρή εγκυμονούσα στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ – Τέθηκε...

Πιθανό κρούσμα κορονοϊού σε νεαρή εγκυμονούσα στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ – Τέθηκε σε καραντίνα

178

Εν αναμονή του 2ου δείγματος για εγκυμονούσα από τη ΒΙΑΛ (σύμφωνα με πληροφορίες είναι 18 ή 23 ετών από χώρα της Δυτικής Αφρικής), βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΕΟΔΥ ύστερα από το πρώτο θετικό δείγμα.
Σε προγεννητικό έλεγχο που έγινε στην νεαρή κοπέλα στο Νοσοκομείο της Χίου, αφού εντός της εβδομάδας αναμένεται να γεννήσει, το δείγμα βγήκε θετικό στον κορονοϊό και έτσι μεταφέρθηκε στη δομή καραντίνας στη Λευκωνιά.
Οπως μας είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Β. Αιγαίου Παντελής Βρουλής, ελήφθη και 2ο δείγμα έτσι ώστε να βγουν ακριβή συμπεράσματα για το περιστατικό. Παράλληλα ελήφθησαν δείγματα και από τα άτομα που είναι στο κοντινό της περιβάλλον, καθώς και τους εργαζόμενους που τη μετέφεραν στο Κέντρο της Λευκωνιάς. (Υπολογίζονται περί τα 25 άτομα).
Ακατανόητο είναι το γεγονός της μη λήψης δειγμάτων από το νοσηλευτικό-ιατρικό προσωπικό στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, άτομα που κατεξοχήν θα έχουν έρθει σε επαφή με τη νεαρή εγκυμονούσα.

“Καθαροί” οι αιτούντες άσυλο
Εν τω μεταξύ αρνητικά βγήκαν τα δείγματα για κορονοϊό των 23 ατόμων που έφτασαν στη Χίο την περασμένη Πέμπτη και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τούρκους πολίτες που ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

ΠΗΓΗ: voreioaigaio.ert.gr/

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙατρικός Σύλλογος Χίου: απέναντι στον κορονοϊό ενίσχυση ΕΣΥ και εφαρμογή μέτρων πρόληψης
Επόμενο άρθροΗ μάσκα σκέπασε το χαμόγελο…, γράφει ο Γιώργος Νύκτας