Αρχική Νέα Τοπικά Ιατρικός Σύλλογος Χίου: απέναντι στον κορονοϊό ενίσχυση ΕΣΥ και εφαρμογή μέτρων πρόληψης

Ιατρικός Σύλλογος Χίου: απέναντι στον κορονοϊό ενίσχυση ΕΣΥ και εφαρμογή μέτρων πρόληψης

178

Η εφαρµογή των µέτρων πρόληψης αλλά και η η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι τα µοναδικά µας όπλα απέναντι στον ιό, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο ιατρικός Σύλλογος Χίου, με αφορμή την ανησυχία μετά την αναφορά από τον ΕΟΔΥ για κρούσμα στη Χίο.
Τονίζει ότι στη Χίο έχουν χρεωθεί 4 κρούσματα, αφού καταχωρούνται από τον ΕΟΔΥ με βάση τη δήλωση μόνιμης κατοικίας, προσθέτοντας επίσης ότι υπολογίζεται πως αναλογικά τα κρούσματα μπορεί να είναι περισσότερα.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:

“Με αφορµή την ανησυχία που επέφερε η ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ θετικού δείγµατος στη Χίο και τον πρόσκαιρο εφησυχασµό από την δήλωση της Διοίκησης του «Σκυλίτσειου» νοσοκοµείου πως δεν υπήρχε θετικό δείγµα στα διενεργειθέντα test, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου κρίνει σκόπιµο να αναφέρει τα παρακάτω, αναφέρεται στην ανακοίνωση που συνεχίζει:
“-Δείγµατα δεν λαµβάνει µόνο το νοσοκοµείο. Λαµβάνουν επίσης στο Κέντρο Υγείας Πυργίου, στις 2 ιδιωτικές κλινικές («Ελευθώ» και «Ζωοδόχος Πηγή»), σε κάποια ιδιωτικά µικροβιολογικά εργαστήρια και σύντοµα θα λαµβάνονται και στο Κέντρο Υγείας Χίου, καθώς για το λόγο αυτό έγινε η πρόσληψη 2 ατόµων στο
ΚΟΜΥ ειδικού σκοπού.
-Η εξέταση PCR δεν έχει 100% ευαισθησία, δεν µπορεί, δηλαδή, να αναδείξει το πραγµατικό σύνολο των θετικών από αυτούς που κάνουν την εξέταση. Κατά συνέπεια, τα αρνητικά αποτελέσµατα µπορεί να κρύβουν κάποιο αριθµό θετικών που εµφανίζονται ως αρνητικά.
-Ο ΕΟΔΥ ενηµερώνει καθηµερινά µε δελτίο τύπου για τον αριθµό των κρουσµάτων και τα κατατάσσει γεωγραφικά µε βάση τον τόπο µόνιµης κατοικίας τους, ανεξάρτητα από τον τόπο της ελληνικής επικράτειας που έχει πραγµατοποιηθεί το τεστ.
Στο χρονικό διάστηµα από την έναρξη της πανδηµίας έως και χθες (9/8/20), όπως καταδεικνύουν οι εκθέσεις του ΕΟΔΥ, έχουν
καταγραφεί στη Χίο 4 (τέσσερα) κρούσµατα θετικά σε Covid-19.
-Παρότι ο αριθµός των δειγµατοληψιών διαρκώς αυξάνεται, είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να συµπεριλάβει όλους όσους έχουν τον ιό SARS-CoV-2, γι’αυτό και οι ειδικοί υπολογίζουν πως ο πραγµατικός αριθµός των κρουσµάτων είναι 8-10 φορές µεγαλύτερος από αυτόν που ανακοινώνεται.
Ως συνέπεια όλων των παραπάνω, που προφανώς δεν δικαιολογούν κανενός είδους εφησυχασµό, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου για άλλη µία φορά επισηµαίνει την τεράστια σηµασία της πιστής εφαρµογής των µέτρων πρόληψης, που ανάλογα µε την πορεία της πανδηµίας της Covid-19, ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία επικαιροποιούν. Δεδοµένης της αυξητικής τάσης των κρουσµάτων και της διάρκειας που αυτή προβλέπεται να έχει, εφιστούµε σε όλους την προσοχή.
Ειδικά στην παρούσα φάση που η επιστηµονική κοινότητα δεν διαθέτει εµβόλιο και αποτελεσµατική θεραπεία στη φαρέτρα της, η τήρηση των µέτρων και η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι τα µοναδικά µας όπλα απέναντι στον ιό”, καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕ, Τσάρλυ… η ρίψη της δεύτερης ατομικής βόμβας 9/8/1945
Επόμενο άρθροΠιθανό κρούσμα κορονοϊού σε νεαρή εγκυμονούσα στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ – Τέθηκε σε καραντίνα