Αρχική Νέα Τοπικά Πληρώθηκε η δικηγόρος μετά τις διαμαρτυρίες- τι θα γίνει με το δικαστήριο...

Πληρώθηκε η δικηγόρος μετά τις διαμαρτυρίες- τι θα γίνει με το δικαστήριο για το Θόλος;

104

Πρωί Δευτέρας καταβλήθηκε η αμοιβή της δικηγόρου Αναστασίας Καρατζά για την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2022, και μετά την ανακοίνωση παράδοσης του φακέλου του Θόλους στον Δήμο την περασμένη Παρασκευή.
Την Παρασκευή και λίγες ώρες μετά την πληροφορία ότι παραμένει απλήρωτη και είναι άγνωστο πότε θα πληρωθεί, η κα Καρατζά που υπερασπίστηκε μέχρι τώρα τη Δημοτική περιουσία στο Θόλος κόντρα στο Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έκανε γνωστό ότι «παρά τις συνεχείς μου προσπάθειες και οχλήσεις, δεν έχει εξοφλήσει τα έξοδα που καταβλήθηκαν και τη συμφωνηθείσα αμοιβή για την εκπροσώπησή του Δήμου Χίου ενώπιον του Ειρηνοδικείου Χίου, την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2022. Ούτε για την κατάθεση προτάσεων στο Πολυμελές Πρωτοδικείο και την εκπροσώπηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο τον Δεκέμβριο 2022, ενώ και για την εξόφληση των εξόδων και των αμοιβών προηγούμενων δικαστικών ενεργειών, επίσης υπήρχε μεγάλη δυσκολία και καθυστέρηση».

Ακολούθησαν ανακοινώσεις από τις δημοτικές παρατάξεις «Χίος Μπροστά» και Λαϊκή Συσπείρωση που έθεταν το θέμα της άμεσης καταβολής των χρημάτων και την επαναφορά της στην υπόθεση.

Θέση η δημοτική αρχή δεν πήρε για το θέμα, βγήκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Μπελέγρης και σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ανέφερε ότι “η καθυστέρηση στην πληρωμή δεν έγινε από δόλο αλλά λόγω συγκυριών αφού η διαταγή πληρωμής του Δεκεμβρίου δεν πρόλαβε να πληρωθεί και με την αλλαγή του έτους έπρεπε να γίνουν από την αρχή οι διαδικασίες με τον νέο προϋπολογισμό” (tvpatrida.gr).

Αναμένουμε να δούμε αν η Δημοτική Αρχή ζητήσει από την κα Καρατζά να παραμείνει στην υπόθεση. Από το περιβάλλον της ίδιας πάντως βλέπουν λίγο δύσκολο να συνεχίσει, αλλά πρόθυμη να συμμετέχει στην υπερασπιστική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.

Διαφήμιση