Αρχική Νέα Τοπικά Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο- κάλεσμα από σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων

Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο- κάλεσμα από σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων

259

44η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/11/2017 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,
ΟΔΟΣ ΜΙΧΑΛΩΝ ΣΤΙΣ 17:30

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, καλεί τα μέλη μας και τους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν μαζικά στην πορεία για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 2017 στην είσοδο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οδό Μιχάλων στις 17:30.

44 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας ενάντια στη αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική, απριλιανή δικτατορία δίνουμε τις σημερινές μάχες του λαού συντονίζοντας τα αγωνιστικά μας βήματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δεν θα σταματήσει την αντιλαϊκή επίθεση. Αποδείχθηκε ο καλύτερος συνέταιρος της ΕΕ, του ΔΝΤ και των επιχειρηματικών ομίλων και ετοιμάζει νέες θυσίες μέσω του 3ου μνημονίου. Δεν υπάρχει πάτος στον κατήφορο για την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου. Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση της ημιαπασχόλησης,  χτύπημα στην απεργία και στους εργατικούς αγώνες. Μέσω του προϋπολογισμού νέες μειώσεις στις δαπάνες για υγεία παιδεία, κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Για όλα αυτά παίρνουν συγχαρητήρια από ΗΠΑ-ΕΕ και Έλληνες βιομήχανους!

Σε αυτό το δρόμο η κυβέρνηση μπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ισχυριζόμενη ότι εξασφαλίζει τη «σταθερότητα» και την «ειρήνη» στην περιοχή, ενώ στην πραγματικότητα διεκδικούν ματωμένο μερίδιο στην πίττα για τους Έλληνες καπιταλιστές. Γι’ αυτό αναβαθμίζουν τη βάση της Σούδας και μας φορτώνει με 2,5 δις δολάρια για την αναβάθμιση των F16, που θα αξιοποιηθούν μόνο για το ΝΑΤΟ.

Τα συνθήματα από την πύλη του Πολυτεχνείου «έξω αι ΗΠΑ» και «έξω το ΝΑΤΟ», αλλά και αυτά που φώναζαν οι φοιτητές τις μέρες εκείνες καθώς και εκείνοι που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της χούντας στις φυλακές και στις εξορίες, είναι εκείνα που χρειάζεται να ηχήσουν δυνατά και σήμερα, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στο φασισμό που πρέπει να απαντηθεί σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά. Είναι χρέος μας να καταδικάσουμε και να απομονώσουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που υπερασπίζεται και εξυμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και βρωμίζει την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας.

Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο. Οργανωνόμαστε στο ταξικό σωματείο μας στην πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι ο μόνος δρόμος για να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε τους αγώνες για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά του διεκδικώντας τη ζωή που έχουμε ανάγκη σήμερα. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους.

Ο ξεσηκωμός το 1973 δίνει απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι η πάλη του λαού δεν έχει αποτέλεσμα, ότι είναι μάταιη, ότι ο αντίπαλος είναι ανίκητος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔρόμος Θυσίας Αίπους 2017, εκδηλώσεις ΦΟ Βροντάδου
Επόμενο άρθροΣωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ, κάλεσμα για το Πολυτεχνείο