Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ, κάλεσμα για το Πολυτεχνείο

Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ, κάλεσμα για το Πολυτεχνείο

306

Φέτος, συμπληρώνονται 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα συνθήματα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», «Εθνική Ανεξαρτησία», «Έξω οι βάσεις του Θανάτου», «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» και «Κάτω η Χούντα», που βροντοφώναξαν οι φοιτητές, η νεολαία, η Εργατική Τάξη κι η πλειονότητα του ελληνικού λαού, είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του ‘73, αποτέλεσε την κορυφαία έκφραση του αντιδικτατορικού αγώνα, η οποία άνοιξε το δρόμο για την κατάρρευση της αμερικανοκίνητης χούντας, που επιβλήθηκε με την αρωγή του ντόπιου και ξένου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου.
Σήμερα, αποτελεί πολιτικό και αξιακό χρέος όλων μας να βαδίσουμε με τα ίδια αποφασιστικά βήματα ενάντια στη «δικτατορία των μνημονίων και των αγορών», μια πολιτική που σαρώνει τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και έχει επιβληθεί στο λαό και στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τη συνδρομή και συναίνεση του ντόποιου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Μια πολιτική που μοναδικό στόχο έχει τη σωτηρία των τραπεζών και τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυγκέντρωση για το Πολυτεχνείο- κάλεσμα από σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων
Επόμενο άρθροΤριήμερο αφιέρωμα για το Πολυτεχνείο από το Σύλλογο Φοιτητών ΤΜΟΔ Πανεπιστημίου Αιγαίου