Αρχική Νέα Τοπικά Πρόεδρος Δ.Σ. Χίου για θέμα συμμετοχής Προέδρων Κοινότητας σε ψηφοφορία

Πρόεδρος Δ.Σ. Χίου για θέμα συμμετοχής Προέδρων Κοινότητας σε ψηφοφορία

66

“Μεγάλη εντύπωση μου προκαλεί η αντίδραση κάποιων Μέσων Ενημέρωσης σε κάποιες ενέργειές μου, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στις προσπάθειές μου να εφαρμόζεται με κάθε λεπτομέρεια, θα έλεγα θρησκευτική ευλάβεια, η κείμενη νομοθεσία”, σημειώνει σε σημερινό δελτίο τύπου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Παύλος Καλογεράκης.
Αφορμή για αυτή την ανακοίνωση φέρεται πως είναι η χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου περί χωροθέτησης Κλειστής Δομής προσφύγων- μεταναστών και για το αν έπρεπε να ψηφίσει ο πρόεδρος της Κοινότητας στα όρια της οποίας βρισκόταν η θέση που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Χίου.

“Η τρέχουσα διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι πρωτόγνωρη για πολλούς και διαφόρους λόγους, κάποιοι από τους οποίους είναι προφανείς”, σημειώνει ο κ. Καλογεράκης και συνεχίζει:
“Σε κάθε περίπτωση για την διαχρονική εγκυρότητα της κάθε απόφασης του Συμβουλίου, είναι αναγκαίο το κάθε ομιχλώδες, ως προς την νομική ερμηνεία του θέμα, να εξετάζεται ενδελεχώς και να μην θεωρείται προφανής η όποια εφαρμογή του. Τούτο, δεν γνωρίζω γιατί, θεωρείται από κάποιους, εντός και εκτός Συμβουλίου, ως προσπάθειά μου να ικανοποιήσω κάποια παράταξη.
“Τα γεγονότα όμως δεν συμφωνούν με τούτο. Σε κάθε αμφισβητούμενο θέμα, παρά την αναλυτική μελέτη που κάνω, καταθέτω ερώτημα, με την βοήθεια του Γραφείου μου, στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και προς την «Νομοτέλεια» και, μέχρι στιγμής, από τις απαντήσεις τους, έχω απόλυτα δικαιωθεί.
“Το ίδιο θα πράξω και με το πρόσφατο γεγονός που παρουσιάστηκε περί του πότε συμμετέχει στην ψηφοφορία του Συμβουλίου ένας πρόεδρος κοινότητας. Δεν υποστηρίζω ότι είμαι παντογνώστης και τα γνωρίζω όλα, πολύ περισσότερο μάλιστα που δεν είμαι νομικός, αλλά είναι βέβαιο ότι πάντοτε επιζητώ την εφαρμογή του νομικώς ορθού. Και τούτο θα συνεχίζω να το πράττω, ανεξάρτητα από το πώς το προσλαμβάνει ο οποιοσδήποτε άλλος”, καταλήγει η ανακοίνωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου.

Διαφήμιση