Αρχική Απόψεις Aρθρα Πρόταση για μια πιλοτική- επιθετική αντιμετώπιση της πανδημίας στα νησιά

Πρόταση για μια πιλοτική- επιθετική αντιμετώπιση της πανδημίας στα νησιά

117
“Όταν αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, πρώτα αναζητούμε τη γνώμη γιατρού -και όχι μόνο ενός, και μετά αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι ποιό γιατρό θα εμπιστευθούμε και ποιά θεραπεία θα ακολουθήσουμε.

Στα νησιά, που λόγω γεωγραφίας πολύ εύκολα προστατεύονται, γιατί να μην εφαρμοστεί πιλοτικά και άμεσα “επιθετική” αντιμετώπιση της πανδημίας με τεστ;
Ακόμα και με πρωτοβουλία των δήμων: το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, η γνώση υπάρχει, επιστήμονες και πανεπιστημιακά εργαστήρια υπάρχουν να βοηθήσουν, χρήματα υπάρχουν από τους ετήσιους προϋπολογισμούς δεκάδων εκατομμυρίων των δήμων και των περιφερειών που έχουν και την οργάνωση και τα εργαλεία έκτακτης ανάγκης στη διάθεσή τους και όλοι οι κάτοικοι συσπειρωμένοι -το αποδεικνύουν κάθε μέρα που περνά- μπορούν να στηρίξουν και να βοηθήσουν.
Μπορεί να εξαφανιστεί η ανασφάλεια, γρήγορα να ζωντανέψουν ξανά πρώτα τα νησιά και να γίνουν ασφαλή για τους κατοίκους τους (αλλά μήπως και για επισκέπτες;).
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΤΙ, ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ!

(Σ.σ. chiosnews.com: ο αρθρογράφος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Μένοντας σε νησί, εκτός Χίου, είναι μια σκέψη που αξίζει να μας προβληματίσει).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο βραδινό μπάνιο, της Ολγας Κοτοπούλη
Επόμενο άρθροΤα άλυτα θέματα υγείας στο Β.Αιγαίο, του Ν. Ροδίτη