Αρχική Νέα Τοπικά ΣΕΣΝΟΧ: Αμεση στελέχωση του ακτινοδιαγνωστικού

ΣΕΣΝΟΧ: Αμεση στελέχωση του ακτινοδιαγνωστικού

77

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του νοσοκομείου Χίου, επισημαίνει για μια ακόμη φορά το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ). Ζητά ακόμα και με μετακίνηση ακτινολόγων από άλλα νοσοκομεία της 2ης ή άλλης ΥΠΕ, να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του ακτινολογικού, αφού όπως αναφέρει «το τμήμα μένει χωρίς ιατρικό προσωπικό ορισμένες μέρες μέσα στον Ιούνη».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν «με απόφαση έκτακτου συμβουλίου του Δ.Σ. του Νοσοκομείου της Χίου 37/20-06-23 με θέμα σχεδιασμός λειτουργίας Ακτινολογικού Εργαστηρίου το Γ.Ν Χίου, στις 20, 2127 & 28/06/2023 εξαιτίας απουσίας ιατρού, αποφασίστηκε τις συγκεκριμένες ημέρες από τις 8:30 πμ έως 3:30 μμ όλες οι ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις να πραγματοποιούνται σε ιδιωτικό εργαστήριο. Αλήθεια, έχετε αναλογιστεί τι μπορεί να συμβεί σε ένα πολυτραυματία τροχαίου ατυχήματος, ή ένα ασθενή της ΜΕΘ που χρήζει άμεσης απεικονιστικής εξέτασης και η μετακίνηση του δεν είναι εφικτή;», θέτει το ερώτημα το Σωματείο Εργαζομένων.

Επισημαίνει επίσης ότι «μεγαλύτερο φαίνεται ότι θα γίνει το πρόβλημα τον Ιούλιο, αφού όπως διαφαίνεται από το σχεδιασμό του προγράμματος των ιατρικών εφημεριών θα υπάρξουν ημέρες όπου το τμήμα δεν θα διαθέτει ακτινολόγο καθ’ όλο το 24ωρο».

Το Σωματείο εργαζομένων που κοινοποιεί την ανακοίνωσή του και στην Εισαγγελία Χίου ζητά ενημέρωση από την προϊσταμένη αρχή της 2ης ΥΠΕ όπως και από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Χίου:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο “Αρωμα Χίου” αποχαιρετά την πρωτεύουσα με βότανα και αριούσιο οίνο
Επόμενο άρθροΣοφία Σκούφαλου: Η νεολαία να μετατρέψει την οργή σε δύναμη, με ψήφο στο ΚΚΕ