Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Το “Αρωμα Χίου” αποχαιρετά την πρωτεύουσα με βότανα και αριούσιο οίνο

Το “Αρωμα Χίου” αποχαιρετά την πρωτεύουσα με βότανα και αριούσιο οίνο

128

Αυλαία σήμερα το βράδυ για την έκθεση «Αρωμα Χίου», της παρουσίασης του νησιού της μαστίχας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στον εκθεσιακό χώρο στη στάση του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα.
Στη σημερινή ημέρα, μετά τις 6.30 μ.μ., θα γίνει ξενάγηση στη χλωρίδα της Χίου και στην παρασκευή αφεψημάτων. Αλλά και στην ιστορία του Χιώτικου κρασιού, του Αριούσιου Οίνου της αρχαιότητας, και το πώς έχουμε φθάσει σήμερα στη σύγχρονη καλλιέργεια.

Την έκθεση μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη επισκέφθηκε την Τετάρτη, 21 Ιουνίου, και ο Υπηρεσιακός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητής Γιώργος Τσακίρης.
Στα 21 περίπτερα τοπικών επιχειρήσεων, ξεναγήθηκε ο κ. Τσακίρης από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου Παντελή Λεγάτο.

Το “Αρωμα Χίου” αποχαιρετά την πρωτεύουσα με βότανα και αριούσιο οίνο

Ως «μια δράση που βοηθά την εξωστρέφεια που είναι απαραίτητη για την γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό της Αθήνας των ιδιαίτερων προϊόντων της Χίου», χαρακτήρισε την έκθεση ο κ. Τσακίρης.
«Πιστεύω αυτή η δράση να γίνει θεσμός που θα εξασφαλίσει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και στην έκθεση και στο νησί της Χίου», σημείωσε ο υπηρεσιακός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου και για άλλες πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΔ: Προεκλογική επίσκεψη στις Οινούσσες- κεντρική ομιλία στην Πλ. Βουνακίου
Επόμενο άρθροΣΕΣΝΟΧ: Αμεση στελέχωση του ακτινοδιαγνωστικού