Τις Οινούσσες επισκέφθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, Καλλιόπη Γιαννούλου, Κωνσταντίνος Τρομπούκης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π Χίου Λευτέρης Μπλάτζιος.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου ο Νότης Μηταράκης παρουσίασε το κυβερνητικό έργο, όπως εφαρμόστηκε με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δεσμεύτηκε συγκεκριμένα για τις Οινούσσες για τέσσερις βασικούς πυλώνες.
Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης, «στόχος μας είναι να επαναφέρουμε 1 Ιανουαρίου 2025 στις Οινούσσες τον νησιωτικό ΦΠΑ. Να στηρίξουμε τη Σχολή της ΑΕΝ Οινουσσών. Να βρούμε νέα εργαλεία χρηματοδότησης μικρών δράσεων που αυτό για μένα είναι κρίσιμο στα μικρά νησιά. Να ολοκληρώσουμε την πύλη Schengen εδώ στις Οινούσσες, ώστε το καλοκαίρι να μπορούμε να έχουμε μέσω yachting τουρισμό και διελεύσεις, το οποίο νομίζω ότι θα είναι σημαντικό για το νησί, να δώσει μία ζωντάνια. ΦΠΑ, Σχολή ΑΕΝ Οινουσσών, Schengen, στήριξη μικρών έργων και ήδη πολλά έργα τα δουλεύουμε μαζί με το δήμαρχο είναι αυτά που μπορούμε να κάνουμε την επόμενη τετραετία.»
Η Καλλιόπη Γιαννούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι « η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διασφάλισε τα σύνορα της πατρίδας σε θάλασσα, στεριά, αέρα και φυσικά πρέπει να πούμε «ευχαριστώ» στον ζήλο που έδειξαν οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, οι συνοριοφύλακες, όλα τα Σώματα Ασφαλείας»
Ο Κωνσταντίνος Τρομπούκης τόνισε ότι «στην πρώτη προεκλογική περίοδο, μέχρι τις 21 Μαΐου εμείς δεν συγκρουστήκαμε, δε συγκρουστήκαμε ούτε στη δεύτερη περίοδο. Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τελευταία στιγμή φέροντας αφορμή και εργαλειοποιώντας τα πάντα, ακόμη και το ναυάγιο στην Πύλο. Η σύγκριση όμως έγινε και είναι οριστική. Έγινε στις 21 Μαΐου και έδειξε μία μεγάλη διαφορά στα δύο κόμματα 20%, ποσοστό που μπορεί στις μεθαυριανές εκλογές να είναι ακόμη μεγαλύτερη».
Η ΝΔ ολοκληρώνει την προεκλογική της εκστρατεία στη Χίο με συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου στις 8.30 μ.μ. την Παρασκευή, 23/6/2023.