Αρχική Νέα Τοπικά Σκυλίτσειο: Έκτακτα μέτρα με μείωση εξωτερικών ιατρείων και είσοδο με rapid test

Σκυλίτσειο: Έκτακτα μέτρα με μείωση εξωτερικών ιατρείων και είσοδο με rapid test

263

Έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, στα πλαίσια του περιορισμού της διασποράς της πανδημίας Covid-19 και της μετάλλαξης «Όμικρον».

Τα μέτρα θα είναι σε ισχύ για τις επόμενες 3 εβδομάδες, μέχρι δηλαδή το τέλος Ιανουαρίου 2022.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, καταγράφηκαν 126 νέα κρούσματα στο νομό. Συνολικά 1.002 την τελευταία εβδομάδα. Εν τω μεταξύ στις απλές κλίνες covid νοσηλεύονται 10 ασθενείς, ενώ το περασμένο Σάββατο κατέληξε ένας 66χρονος (ο 34ος από την αρχή της πανδημίας από covid-19).

Οι αντιδράσεις πολιτών, που σήμερα πήγαν στο Νοσοκομείο και τους ζητούσαν να έχουν κάνει εκτός Νοσοκομείου rapid test, οδήγησαν τη Διοίκηση να το συμπεριλάβει όπως φαίνεται αυτό στα μέτρα.
Ό,τι δηλαδή πρέπει να επιδεικνύουν rapid 24ωρου ή PCR 48ωρου, με εξαίρεση το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Ενώ μόνο όσοι προσέρχονται για αιμοδοσία θα μπορούν πριν την είσοδό τους στο Νοσοκομείο να πραγματοποιούν rapid test στον οικίσκο δειγματοληψίας του Νοσοκομείου.

Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι για τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί μείωση των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και των Χειρουργείων στο 80%.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να προσέλθουν για εξέταση θα φροντίζουν να επικοινωνούν πρώτα με τη Γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων στο τηλέφωνο 22713.50112.

Επίσης αποφασίστηκε ότι:
• Θα υπάρχει βοήθεια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, με Νοσηλευτή στην πύλη τις πρωινές ώρες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
• Αναστέλλεται στο πλαίσιο της διασποράς του Covid-19 και της μετάλλαξης «Όμικρον» για τις επόμενες τρεις εβδομάδες η συνδρομή Ιατρού στον Οίκο Ναύτου Χίου.
• Απαγορεύεται το επισκεπτήριο αυστηρά, πέραν ενός συνοδού που κρίνεται άκρως απαραίτητος και φέρει βεβαίωση ιατρού παραμονής του. Με απαραίτητη προϋπόθεση οι συνοδοί να είναι εμβολιασμένοι και να έχουν rapid test 24ωρου ή PCR 48ωρου.
• Παρακαλούνται επίσης οι επισκέπτες του Νοσοκομείου να περιορίσουν τις άσκοπές μετακινήσεις εντός του Νοσοκομειακού χώρου.
• Οι απαντήσεις των εργαστηριακών εξετάσεων θα δίνονται στην πύλη του Νοσοκομείου.
• Ο οικίσκος δειγματοληψίας θα λειτουργεί πρωί – απόγευμα προς εξυπηρέτηση των ασθενών.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιαδικτυακή συζήτηση υπουργού Μετανάστευσης για Νέα Δομή
Επόμενο άρθροΒαρυχειμωνιά φέρνει ο “Διομήδης”- και μήνυμα από το 112