Αρχική Νέα Τοπικά Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Πρωτότυπη πρωτοβουλία για την εργατική πρωτομαγιά

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Πρωτότυπη πρωτοβουλία για την εργατική πρωτομαγιά

50

Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Απρίλη 2022 μπροστά στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Μέλη του ΔΣ του Σωματείου έφτιαξαν κολλάζ φωτογραφιών από εμβληματικές Πρωτομαγιάτικες απεργίες στην Ελλάδα.

Στο σχετικό δελτίο τύπου του Σωματείου, με κάλεσμα για την απεργία της Πρωτομαγιάς την Κυριακή στην πλατεία Βουνακίου στις 11.00 π.μ..

“Ήταν ιδιαίτερο το ενδιαφέρον των συναδέλφων για το πως οι εργαζόμενοι έδιναν την μάχη κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, όπου απέναντι τους δεν είχαν μόνο την εργοδοτική τρομοκρατία αλλά και τα όπλα του κράτους.

Οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις της υπογραφής κλασικής σύμβασης από την Ομοσπονδία Οικοδομών με τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες αλλά και την νέα απεργιακή μάχη των εργαζομένων στην COSCO μετά το νέο εργατικό ατύχημα.

Συζητήθηκε το θέμα της ακριβείας όχι σαν φυσικό φαίνομαι, αλλά αποτέλεσμα των κυβερνήσεων διαχρονικά, εκτέθηκαν οι προτάσεις του Σωματείου και η πρωτοβουλία της διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ. Όπως επίσης ότι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να δώσουν τη μάχη για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας, με κατώτερο μισθό στα 825€ και σαν μη συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης.

Αναπτύχθηκαν οι εξελίξεις για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτόν, τις συνέπειες που έχει ήδη στο λαό μας αλλά και τους κινδύνους που μας βάζουν κάνοντας τη χώρα μας στόχο.
Καλέσαμε τους συναδέλφους στην οργάνωση στο σωματείο, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να πάρουν μέρος ενεργά της οργάνωσης αγώνων, ενώ παράλληλα χρειάζεται να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη μεταξύ μας”.

Διαφήμιση