Αρχική Απόψεις Aρθρα Σοβαρές ελλείψεις το νοσοκομείο της Χίου, του Ν. Ροδίτη

Σοβαρές ελλείψεις το νοσοκομείο της Χίου, του Ν. Ροδίτη

224

Καλώς σας βρήκαμε πάλι! Καλή σεζόν να έχουμε και πάμε!
Με αφορμή ένα περιστατικό με άτομο που νοσηλευόταν και ήθελε να φύγει από το νοσοκομείο της Χίου αλλά δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να το πάει στο σπίτι του…
Και με ένα άλλο θέμα υπαλλήλων που τους μετακίνησαν προκείμενου για να καλύψουν άλλες ανάγκες μέσα στο νοσοκομείο…
«Ξεχείλισε το ποτήρι» με τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου. Σχετική ανακοίνωση πήραμε από την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, αυτή αναφέρει τα εξής:

του Νίκου Ροδίτη
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙ, 28/9/2019

«Τελικά η διοικήτρια του νοσοκομείου έχει απόλυτο δίκιο όταν δηλώνει ότι ο ΣΕΣΝΟΧ και η ίδια έχουν εντελώς διαφορετική αντίληψη για την υγεία στο νησί και γενικότερα. Εκείνη είναι η φωνή της εκάστοτε κυβέρνησης, χτες του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα της ΝΔ, γι’αυτό και διαχειρίζεται επάξια τις πολιτικές της φτώχειας των περικοπών και των ελλείψεων στο νοσοκομείο της Χίου. Δε μας ξενίζει δυστυχώς ο τρόπος που αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα, με μπαλώματα και επιπολαιότητες που κλείνουν τη μια τρύπα και ανοίγουν άλλες, αφού αντί να αναδείξει τις κυβερνητικές ευθύνες όλων αυτών των ετών που διατηρούν την υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να απαιτήσει μόνιμες προσλήψεις, ταυτίζεται με τις πολιτικές λιτότητας του υπουργείου. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η διαχείριση του προβλήματος με το ΕΚΑΒ, αφού με έγγραφη διαταγή της και χρησιμοποιώντας άσχετη εγκύκλιο, μετακίνησε τραυματιοφορέα ΥΕ από τα επείγοντα για δύο (2) ώρες στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να γίνουν τα εξιτήρια των κλινικών, όταν το ΕΚΑΒ αποτελεί αυτόνομη υπηρεσία, αλλά και αυτά που επικαλείται αφορούν στα κέντρα υγείας και όχι στα νοσοκομεία. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ορισμένων δημοσιογράφων, που καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, συντάσσονται με αυτές τις λύσεις διαχείρισης της φτώχειας, μιλώντας για υπερβολές του ΣΕΣΝΟΧ. Αλήθεια αν με αυτές τις απόψεις τους αύριο έχουμε επιθέσεις σε εργαζόμενους, όπως είχαμε στο ΕΚΑΒ, από αγανακτισμένους πολίτες, που αντί να χτυπούν το γάιδαρο χτυπάνε το σαμάρι τι θα πουν;;;
Ας προσέξουν λοιπόν, όταν ρίχνουν νερό στο μύλο των πιο αντιδραστικών θεωριών.
ΩΣ ΕΓ ΤΟΥ ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικό.
2. Να σταματήσει η υποστελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις κλινικές και τομείς.
3. Να σταματήσει η διοίκηση να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να σκύψει μαζί με τους εργαζόμενους πάνω στα προβλήματα του νοσοκομείου και των μονάδων υγείας απαιτώντας τις λύσεις που χρειάζονται.».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝαυάγιο Οινουσσών: στους 7 οι νεκροί, 5 παιδιά και 2 γυναίκες
Επόμενο άρθροΝαυάγιο Οινουσσών: πολιτικό άσυλο ζητούν οι διασωθέντες, προς απολογία ο διακινητής