Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις Σταμάτης Κάρμαντζης: “η Χίος δεν έχει χρόνο για πειράματα”- συνέντευξη στην ΕΡΑ

Σταμάτης Κάρμαντζης: “η Χίος δεν έχει χρόνο για πειράματα”- συνέντευξη στην ΕΡΑ

339

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr

«Ευχαριστούμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μας για την πρωτιά που μας έδωσαν. Είναι μια ικανοποίηση με δεδομένη ότι ήταν μια δύσκολη αναμέτρηση με 7 συνολικά συνδυασμούς», σημείωσε ο Σταμάτης Κάρμαντζης· μην κρύβοντας ότι ήθελαν κάτι περισσότερο σαν «Σύμπραξη Δημιουργίας», την πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή .
«Τα πειστήρια τα δικά μας, είναι το πρόγραμμα μας. Ενα άρτιο πρόγραμμα, ίσως το μοναδικό που κατατέθηκε, ένα συμβόλαιο καρδιάς, τιμής και αποφασιστικότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΑ Αιγαίου (στο τέλος η σχετική συνέντευξη).
«Πιστεύουμε ότι θα μας δώσουν οι συμπατριώτες μας απλόχερα την εμπιστοσύνη, γιατί η Χίος δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Δεν έχει πολύ περισσότερο χρόνο για πειράματα. Εμείς έχουμε την εμπειρία, το παρελθόν, το έργο που έχουμε παράξει στην αυτοδιοίκηση, σε αντίθεση με την αντίθετη πλευρά που δεν έχει μία μέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση», τόνισε ο Σταμάτης Κάρμαντζης.
«Το καράβι λοιπόν για να ταξιδέψει θέλει έμπειρο καπετάνιο, με δεδομένο ότι η επόμενη προγραμματική περίοδος είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Στη Χίο θα εισρεύσουν περίπου 170 εκατομμύρια ευρώ σε Δήμο και Περιφέρεια και αυτά τα χρήματα πρέπει να τα διαχειριστούν έμπειρα και αποτελεσματικά χέρια».
Ο κ. Γεωργιάδης εκφράζει το κόμμα της ΝΔ
Στην πρόταση από τη Βολισσό, να είναι αντιδήμαρχος Αμανής ο εκλεγμένος αιρετός δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Κάρμαντζης σημείωσε ότι «δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει τον δημοκρατικό σχεδιασμό ενός εκλεγμένου οργάνου. Είναι σεβαστό… είναι όμως ένα θέμα που μετά τις εκλογές θα κάτσουμε κάτω να δούμε πως θα διοικήσουμε», σημειώνοντας επίσης ότι «είναι μονόδρομος η συνεργασία.
Σχετικά με το θέμα της στήριξης ή όχι από τη ΝΔ, τόνισε ότι «Η ΝΔ έκανε τη δήλωση της, και αυτό από τα κεντρικά», λέγοντας ότι δεν ήταν μία προσωπική απόφαση του κ. Γεωργιάδη αλλά κατά εντολή του Προέδρου του κόμματος και ότι σαν αντιπρόεδρος εκφράζει τη ΝΔ.

Πρώτο ταξίδι σαν δήμαρχος στη Σμύρνη
Στην ερώτηση τι θα απαντήσει σε τούρκους δημοσιογράφους, σχετικά με παλαιότερη ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Καρμαντζης μας απάντησε, «Αυτό το αστείο αρέσει σε κάποιους να το συζητάνε. Το πρώτο μου ταξίδι θα είναι στο Επιμελητήριο Σμύρνης, θα ενδυναμώσουμε τις εμπορικές σχέσεις μας και αυτό είναι το χρέος μας. Τα εθνικά θέματα, η ιστορία, είναι μία άλλη παράγραφος….
«Οι λαοί να προχωρήσουν στην πρόοδο, την ειρήνη και την ευηερία. Αυτός είναι ο στόχος και αυτό θα υπηρετήσει ο Σταμάτης Κάρμαντζης ως Δήμαρχος Χίου».
Ερωτώμενος για τον τουρισμό, σημείωσε ότι έχουν ένα άρτιο σχέδιο με συγκεκριμένες αναφορές και με προτεραιότητες, όπως η ολοκλήρωση των υποδομών, το αεροδρόμιο, το φράγμα κόρης γεφύρι, τη λειτουργικότητα του λιμανιού Μεστών.
«Οι επόμενοι υποψήφιοι για λιμάνι, αεροδρόμιο και φράγμα Κόρης Γεφύρι δεν θα μιλάνε, γιατί θα έχουν ολοκληρωθεί’, σημείωσε.
Με τον απλό τρόπο που θα διοικήσουμε, την έμπειρη ομάδα και με την ορμή των νέων, πιστεύω θα οδηγήσουμε το σκάφος της Χίου σε ένα ταξίδι που στο τέλος της διαδρομής, οι Χιώτες θα είναι περήφανοι για την επιλογή τους την Κυριακή 2η Ιουνίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔίκτυο Πολιτών Χίου: δείχνει Τριαντάφυλλο την 2η Κυριακή
Επόμενο άρθροΚώστας Τριαντάφυλλος: “η Χίος πρέπει να αλλάξει γενιά με τη ματιά στο αύριο”, συνέντευξη στην ΕΡΑ