Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Στη Χίο για την Ομηρική Ακαδημία ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Κ....

Στη Χίο για την Ομηρική Ακαδημία ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Κ. Χαμπιαούρης

472

Επίτιμος δημότης της Χίου, πρόκειται να ανακηρυχθεί την Πέμπτη κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Κώστας Χαμπιαούρης που φθάνει στη Χίο για να πάρει μέρος στις εργασίες του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της Ομηρικής Ακαδημίας.
Στα πλαίσια της επίσκεψης του θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού (στη 1.00 μ.μ..) καθώς και με στελέχη του Δήμου Χίου και φορείς της εκπαίδευσης και η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη γίνεται, σύμφωνα με το Δήμο Χίου, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της συνεργασίας με την Κύπρο τόσο σε εκπαιδευτικά θέματα όσο και σε θέματα τουριστικής προβολής.
Ο Κύπριος Υπουργός θα συνοδεύεται από την Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και Υπεύθυνη για τη διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στα Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου Ειρήνη Ροδοσθένους και τη σύζυγο του Έλενα Τζιαούρη-Χαμπιαούρη.
Μάλιστα η απογευματινή συνεδρία που τελικά θα γίνει στο Ιδρυμα Μαρία Τσάκος , θα ξεκινήσει στις 6.00 μ.μ. με ομιλία της κας Μαρίας Ποντικού με θέμα «Οι ιδέες και τα νοήματα που εκτίθενται μέσα από την αλληγορία των Λιτών και της Άτης στην Ομήρου Ιλιάδα» και θα συνεχίσει η ομιλία της Ροδοσθένους (6.30 μ.μ.) με θέμα “Aρχαία κυπριακή γραμματεία. Επική ποίηση. Μέλος και Λόγος”.
Στις 7.15 θα ακολουθήσει ο χαιρετισμός από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου Δρ. Κώστα Χαμπιαούρη.
Η συνεδρία θα κλείσει με ομιλία του καθηγητή Ανδρέα Βοσκού με θέμα “Ες γην εναλίαν Κύπρον”.
Στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση του δράματος «Χιώτισσα» του Κύπριου Επικού ποιητή, Βασίλη Μιχαηλίδη, από τους μαθητές του Παραλιμνίου Γυμνασίου Κύπρου καθώς κι από μουσικοχορευτική παράσταση, στο αίθριο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία-Τσάκος» -Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

 

Διαφήμιση