Αρχική Νέα Τοπικά Στην Χίο ο Ν. Μηταράκης: Συζήτηση με δημοσιογράφους και εκπροσώπους Μέσων Ενημέρωσης

Στην Χίο ο Ν. Μηταράκης: Συζήτηση με δημοσιογράφους και εκπροσώπους Μέσων Ενημέρωσης

50

Τον προβληματισμό πως σύμφωνα με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο η χώρα αναμένεται να έχει για σχεδόν δύο μήνες υπηρεσιακή κυβέρνηση, όταν γίνουν εκλογές, εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης εφ’ όλης της ύλης με δημοσιογράφους και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης της Χίου.

«Το δυστύχημα είναι πως θα πάμε σε μια υπηρεσιακή Κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης προτείνοντας μάλιστα να υπάρξει πολιτική βούληση από όλα τα κόμματα προκειμένου να εφαρμοστεί από την πρώτη Κυριακή, το εκλογικό σύστημα της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης κατά την οποία προέβλεψε πάντως αυτοδυναμία της Νέα Δημοκρατία.
Ο ίδιος επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Χίου.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ζητήματα σημείωσε πως δεν πιστεύει πως θα πάμε σε ένα θερμό επεισόδιο αλλά ήμαστε ετοιμοπόλεμοι, υπενθυμίζοντας την αναβάθμιση της αμυντικής θωράκισης την οποία έχει κάνει πράξη η Νέα Δημοκρατία.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό- προσφυγικό χαρακτήρισε οξύμωρο το σχήμα πως η τουρκική ακτοφυλακή μπορεί να ελέγχει τις ακτές, αλλά όχι όταν φεύγουν και τονίζοντας ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και θα πρέπει η ίδια να φυλάει τα σύνορά της. Πρόσθεσε δε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που δεν έχει τελειώσει.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους (κατά αλφαβητική σειρά) Παντελή Κυδώνη (Χιώτικη Διαφάνεια), Γιώργο Παγούδη (Εφημερίδα των Συντακτών), Σταύρο Παπαγιαννάκη (Χιακός Λαός), Θοδωρή Πυλιώτη (ΕΡΤ Αιγαίου), Γιάννη Τζούμα (Αλήθεια) και Παντελή Φύκαρη (Πολίτης Χίος) συζητήθηκαν και τα τοπικά θέματα όπου ο κ. Μηταράκης σημείωσε τα μεγάλα έργα του νησιού που βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης (αεροδρόμιο, φράγμα Κόρης Γεφύρι και Τελωνείο).

Δείτε τη Συζήτηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότη Μηταράκη με τους δημοσιογράφους της Χίου εδώ:
https://www.facebook.com/notis.mitarakis/videos/601534781708389/

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝίκη Καρυών- δεν συμπεριλαμβάνεται στις λατομικές ζώνες
Επόμενο άρθρο100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή- Αγκυρα, στο κέντρο της Μικράς Ασίας, γράφει η Τασσώ Γαΐλα