Αρχική Απόψεις Aρθρα Συγκέντρωση υπογραφών για κλείσιμο των ΚΥΤ στα νησιά μέσω της avaaz.org

Συγκέντρωση υπογραφών για κλείσιμο των ΚΥΤ στα νησιά μέσω της avaaz.org

222

Συγκέντρωση υπογραφών σε ψήφισμα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας avaaz.org, προχωρά η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου για το θέμα του προσφυγικού- μεταναστευτικού.
Με σύνθημα «Όχι στη μετατροπή των νησιών σε φυλακές ψυχών», η Συντονιστική Επιτροπή έχει σαν αιτήματα στο ψήφισμα όπου ζητά την ψήφο των πολιτών:
-Να μην δημιουργηθεί καμία υπερδομή – φυλακή σε κανένα νησί. Να αποσυμφορηθούν άμεσα και να κλείσουν οι υφιστάμενες δομές σε ΒΙΑΛ και Μόρια .
-Να απεγκλωβιστούν άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά και να γίνει διαμοιρασμός τους σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη!
-Να καταργηθεί η οποιαδήποτε ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
-Η ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από την Ε.Ε. και τον Ο.Η.Ε. να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία, σε προξενεία η ειδικά γραφεία Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους , ώστε να σταματήσει το επικίνδυνο και πολλές φορές θανατηφόρο πέρασμα προς τα νησιά του Αιγαίου.
-Να σταματήσει ο δρόμος του δουλεμπορίου και της φάμπρικας εκμετάλλευσης με τα ολέθρια αποτελέσματα σε ανθρώπινες ζωές αλλά και της καταστροφής των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου!
– Να σταματήσουν οι επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. Να σταματήσουν οι πολεμικές συρράξεις.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτη μνήμη της Μαρίας Αργυράκη, του Κ. Γανιάρη
Επόμενο άρθροΑνδρέας Μιχαηλίδης: Aπό το μαξιλάρι θα μείνει μόνο η… μαξιλαροθήκη