Αρχική Uncategorized Σύλληψη Πλοιάρχου Δ/Ξ πλοίου στη Χίο, κατηγορείται για “αρπαγή’ (video)

Σύλληψη Πλοιάρχου Δ/Ξ πλοίου στη Χίο, κατηγορείται για “αρπαγή’ (video)

320

Πλοίαρχος δεξαμενόπλοιου για παράβαση του άρθρου 322 Π.Κ. που αφορά την “Αρπαγή” ατόμων, συνελήφθη μετά από επιχείρηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, 10/2/24, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, για καταγγελία απαγωγής ημεδαπού επιβαίνοντα σε δεξαμενόπλοιο σημαίας Παλάου.
Το Δ/Ξ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 3,7 ν.μ. δυτικά της Χίου, προερχόμενο από την Τουρκία με προορισμό την Αίγυπτο και με συνολικά δεκαπέντε (15) επιβαίνοντες.

Αμέσως στην περιοχή μετέβη περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο γνωστοποίησε στο δεξαμενόπλοιο να αλλάξει πορεία με κατεύθυνση το αγκυροβόλιο της Χίου, έπειτα από εντολή της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

Η πορεία του Δ/Π όπως την κατέγραψε το marine traffic

Με τον κατάπλου του Δ/Ξ πλοίου στο αγκυροβόλιο, (σ.σ. ανοικτά από τους Τρεις Μύλους) επιβιβάστηκαν σε αυτό στελέχη του γραφείου ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χίου για τη διενέργεια νηοψίας, με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ δύο ακόμα αλλοδαποί επιβαίνοντες δήλωσαν την αρπαγή τους.

Στη συνέχεια, τα τρία άτομα που δήλωσαν την αρπαγή τους, ο Πλοίαρχος και ο Α΄ μηχανικός του πλοίου καθώς και τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιβιβάστηκαν σε Ε/Γ-Λάντζα και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου για παράβαση του άρθρου 322 Π.Κ. “Αρπαγή”, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του Δ/Ξ λόγω ελλιπής σύνθεσης.
Στη δημοσιότητα δόθηκε και το ακόλουθο video.

Διαφήμιση