Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση Αν. Μιχαηλίδη με Ιατρικό Σύλλογο Χίου: Συζήτησαν για Νομοσχέδιο και υποστέλεχωση...

Συνάντηση Αν. Μιχαηλίδη με Ιατρικό Σύλλογο Χίου: Συζήτησαν για Νομοσχέδιο και υποστέλεχωση δομών

105

Θέματα που απασχολούν τους γιατρούς του νησιού, καθώς και τα ζητήματα υποστελέχωσης κρίσιμων μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του νομού, συζητήθηκαν μεταξύ του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Μιχαηλίδη και του νέου ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Χίου.

Κατά τη συνάντηση, στις 30/11/22, σύμφωνα με το δελτίο τύπου από το γραφείο του κ. Μιχαηλίδη “συζητήθηκε, επίσης, το κρίσιμο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση και που οδηγεί στην αποθεμελίωση του ΕΣΥ.

“Τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου εξέφρασαν την καθολική αντίδραση των γιατρών σε κομβικές αλλαγές που επιδιώκει να επιφέρει το νομοσχέδιο στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
Τονίστηκε, επίσης, από πλευράς τους το απαράδεκτο της συνεχιζόμενης ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ να στελεχώσει και να λειτουργήσει κανονικές βάρδιες που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

“Ο Α. Μιχαηλίδης από την πλευρά του δεσμεύτηκε αυτονόητα για την προώθηση των κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Υγεία στη Χίο στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών καθηκόντων του. Παράλληλα, εξέφρασε τη ρητή και κάθετη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ, η οποία εμμένει στην πριμοδότηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της Υγείας και κωφεύει στο αίτημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας για πρόσθετη χρηματοδότηση και ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα της Υγείας.
Επεσήμανε, επίσης, ότι με το νομοσχέδιο παραπέμπονται στις καλένδες τα κίνητρα προσέλκυσης ιατρών σε άγονες και νησιωτικές περιοχές”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒολισσός: Σύλληψη γυναίκας για παράβαση της νομοθεσίας για ευζωία των ζώων
Επόμενο άρθροΣυντονιστική Επιτροπή: Κάλεσμα για συγκέντρωση στα Δικαστήρια, μετά την νέα αίτηση ασφαλιστικών Υπουργείου Μετανάστευσης