Αρχική Νέα Τοπικά Συντονιστική Επιτροπή: Κάλεσμα για συγκέντρωση στα Δικαστήρια, μετά την νέα αίτηση ασφαλιστικών...

Συντονιστική Επιτροπή: Κάλεσμα για συγκέντρωση στα Δικαστήρια, μετά την νέα αίτηση ασφαλιστικών Υπουργείου Μετανάστευσης

72

Επαναφέρει το θέμα της πρόσβασης στην επίμαχη περιοχή του Θόλους όπου το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχεδιάζει τη δημιουργία Νέας Δομής προσφύγων μεταναστών, με την κατάθεση νέας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο μονομελές πρωτοδικείου Χίου.
Η αίτηση έχει προσδιορισθεί να συζητηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, ένα μήνα μετά την προηγούμενη απορριπτική απόφαση για το ίδιο θέμα, και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων καλούν σε συγκέντρωση στις 13.30, έξω από τα δικαστήρια, με μια ανακοίνωση κατά και του υπουργού.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΑΜΕΤΑΝΌΗΤΟΙ
Ο ΜΑΤαρακης ξαναχτυπά, με 4η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την υπερδομή στο Θόλο. Τι και εάν η κυβέρνηση και ο ίδιος έχασαν και τις τρεις προηγούμενες για το ίδιο θέμα; Γιατί άραγε τέτοια εμμονή;
Τι επιδιώκουν ο κατ’ ευφημισμό Χιώτης βουλευτής και Υπουργός και η κυβέρνηση με τη νέα προσφυγή;
Σε ποιον δίνουν «εξετάσεις»; Στις πολιτικές της ΕΕ που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά και την Ελλάδα ή στον νέο «εθνικό» εργολάβο συγγενή του νούμερο δύο της κυβέρνησης; Γιατί τόση εμμονή με κατασκευή υπερδομής εγκλωβισμού και φυλακής ψυχών στην ακριτική Χίο; Δεν αντιλαμβάνονται τους εθνικούς και γεωπολιτικούς κινδύνους εν μέσω πολέμων και επιμένουν να θέλουν να δημιουργήσουν γκρίζες ζώνες πάνω στο νησί, προσθέτοντας επιπλέον επιχειρήματα στην επικίνδυνη αναθεωρητική πολιτική της κυβέρνησης της Τουρκίας;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι επιχειρούν να αναθέσουν στους Χιώτες το ρόλο του δεσμοφύλακα για την εξυπηρέτηση της ΕΕ; Δεν έχουν αντιληφθεί ότι ομόθυμα η Χίος έχει εναντιωθεί στους σχεδιασμούς της καταστροφής της; Τι δεν καταλαβαίνουν από την απάντηση την έλαβαν στο Αίπος, την ημέρα των Θεοφανείων και όποτε άλλοτε χρειάστηκε; Για άλλη μια φορά, λοιπόν, θα ακούσουν το «μολών λαβέ» όποτε και εάν χρειαστεί.
Η Χίος της ιστορίας, του πολιτισμού και του ανθρωπισμού θα είναι και πάλι παρούσα για να ακυρώσει τους σχεδιασμούς τους.

Θα είμαστε και πάλι εκεί και στα δικαστήρια και στο Θόλος και παντού.

Θα παίρνουν την ίδια απάντηση κάθε φορά που ανοίγουν τις κερκόπορτες, εμείς θα φυλάμε Θερμοπύλες στο όνομα του νησιού μας και όλων των ανθρώπων .
Δεν θα περάσουν!!!

Καλούμε τους Χιώτες σε κινητοποίηση μαζί με τους οικισμούς και τα τοπικά συμβούλια έξω από τα δικαστήρια αύριο Παρασκευή 2/12 στις 13:30.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Αν. Μιχαηλίδη με Ιατρικό Σύλλογο Χίου: Συζήτησαν για Νομοσχέδιο και υποστέλεχωση δομών
Επόμενο άρθροΕΠΠΟΧΙ: Σαν σήμερα- Δεκέμβριος 1912-1922-1932