Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Συναυλία ΦΟΚ με το Γ. Διονυσίου στο Ανοικτό Θέατρο Καρδαμύλων, 12/8

Συναυλία ΦΟΚ με το Γ. Διονυσίου στο Ανοικτό Θέατρο Καρδαμύλων, 12/8

120

Στο Ανοιχτό Θέατρο Καρδαμύλων “Αδαμάντιος Λεμός” θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη 12/8/20 στις 9.00 μ.μ., σε μια μοναδική συναυλία ο Γιάννης Διονυσίου.
Γενική είσοδος 8 ευρώ.
Με βάση τη νέα οδηγία που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 8/8/20 η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους υπαίθριους χώρους σε συναυλίες και θέατρα. Παρακαλούνται όλοι για τήρηση των μέτρων.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιάννης Διονυσίου, γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1990. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκινά σε ηλικία πέντε ετών με τα πρώτα μαθήματα πιάνου, αργότερα βιολί, κρουστά και θεωρητικά της μουσικής. Σε ηλικία οκτώ ετών αρχίζει η ενασχόλησή του με τη Βυζαντινή Μουσική. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στη Ψαλτική Τέχνη ενώ αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τις Μεταπτυχιακές σπουδές του στο Εθνικό Καποδιστρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Ψαλτική Τέχνη.
Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Έχει συνεργαστεί και συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά σχήματα της πόλης όπως Για.Για.Κω, Ηλιοδρόμιο, Αλέντι, Βασίλης Πετρίδης και Γκαϊλέ, Άιντε ψιλά ψιλά, Ούτε Σπόντα κ.ά. Επίσης συμμετείχε σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις της Σοφίας Σπυράτου “Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές” (ΚΘΒΕ), “Σερσέ λα φαμ” (ΚΘΒΕ) και “Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας”.
Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει οι εξής δίσκοι στους οποίους συμμετέχει:
“Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση” – Γιώργος Δούσος, Χρήστος Καφτεράνης
“Ποιητική Ι” – “Ηλιοδρόμιο”
“Δανεικά και κλεμμένα” – Βασίλης Πετρίδης
“Μαυροπετρίτης” – Νίκος Γεωργίου, Γιώργος Δαβιώτης
Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τη Heaven Art το τραγούδι με τίτλο “Πειρατικό” σε στίχους του Κώστα Φασουλά και μουσική του Πέτρου Σατραζάνη, το οποίο αποτελεί μέρος της ολοκληρωμένης δισκογραφικής συνεργασίας με τον καταξιωμένο στιχουργό Κώστα Φασουλά, που πρόκειται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Τραγική η επιλογή της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό με κανόνες της αγοράς”, δήλωση Α. Μιχαηλίδη
Επόμενο άρθροΦωτιά κοντά στα παλιά σφαγεία της Λαγκάδας (φωτογραφίες)