Αρχική Νέα Τοπικά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία των μαγαζιών εστίασης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία των μαγαζιών εστίασης

38

Τη στήριξη της 24ώρης πανελλαδικής απεργίας στα καταστήματα εστίασης, όπου συμμετέχουν και οι επαγγελματίες της Χίου, δηλώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου στηρίζουμε την απεργία, κατανοούμε τα αδιέξοδα και τον οικονομικό μαρασμό των μαγαζιών εστίασης. Τα αιτήματα του κλάδου πρέπει να ακουστούν. Επιβάλλεται οικονομική ενίσχυση και διευκολύνσεις ώστε να μπορέσει η εστίαση να ορθοποδήσει”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Λουκέτο για 24 ώρες αποφάσισαν να βάλουν τα μαγαζιά εστίασης την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Με την κίνηση αυτή οι εργαζόμενοι της εστίασης, εκφράζουν την εναντίωση τους και την διαμαρτυρία τους για τα νέα άδικα μέτρα της κυβέρνησης.

Είναι γεγονός ότι η εστίαση σήκωσε, αν όχι το μεγαλύτερο, σίγουρα πολύ μεγάλο βάρος όλη αυτή τη περίοδο της πανδημικής κρίσης και των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών.

Τα μαγαζιά αυτά έμειναν πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστά. Τις περιόδους που επιτρεπόταν να ανοίξουν υπολειτουργούσαν, οι εσωτερικοί χώροι κλειστοί, η προσέλευση κόσμου μειωμένη. Σήμερα δουλεύουν ξανά με μειωμένο τζίρο, και επιπλέον αναγκάζονται οι καταστηματάρχες να κάνουν τους αστυνομικούς για να ελέγχουν τους πελάτες τους. Τα μαγαζιά προσπαθούν να συνέλθουν και να δουλέψουν με τον φόβο των εξαντλητικών προστίμων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ θα έπρεπε να κάνει διάλογο με τους ανθρώπους της εστίασης, να τους ακούσει, να κατανοήσει τα προβλήματα και να τους στηρίξει με οικονομική ενίσχυση, εκείνη τους αγνοεί και τους αφήνει στη τύχη τους.

Ιδιαίτερο θράσος και ασέβεια προς τον κλάδο έδειξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αφού δήλωσε ότι οι άνθρωποι της εστίασης είναι αχάριστοι, έχουν πάρει μεγάλη ενίσχυση από την κυβέρνηση, και έφτασε στο σημείο ο υπουργός να πει ότι οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου εξέφρασαν τα παράπονα τους για την τεράστια οικονομική ενίσχυση που πήρε η εστίαση σε σχέση με άλλους κλάδους, και σημείωσε ότι οι πόροι που πήγαν στην εστίαση ήταν εις βάρος του λιανεμπορίου και άλλων κλάδων.

Βλέπουμε λοιπόν ότι με προκλητικό και κυνικό τρόπο ο υπουργός ανάπτυξης αντιμετωπίζει το πρόβλημα και χρησιμοποιεί το εργαλείο του κοινωνικού αυτοματισμού.

Αυτή είναι η γενικότερη πολιτική αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κοινωνικός αυτοματισμός, διχαστικές πρακτικές, προσπαθεί να βάζει τον ένα κλάδο να τσακώνεται με τον άλλο, κατασκευάζει εχθρούς για να κρύψει ότι ο πραγματικός εχθρός για όλη την κοινωνία είναι οι εγκληματικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου στηρίζουμε την απεργία, κατανοούμε τα αδιέξοδα και τον οικονομικό μαρασμό των μαγαζιών εστίασης, τα αιτήματα του κλάδου πρέπει να ακουστούν, επιβάλλεται οικονομική ενίσχυση και διευκολύνσεις ώστε να μπορέσει η εστίαση να ορθοποδήσει.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτον φύλακα Αγγελο της πόλης, γράφει η Ευγενία Κώττη
Επόμενο άρθροΑυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2021: 4ος ο Χρ. Μερούσης