Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Τα βραβεία του 10ου Φεστιβάλ Cineμάθειας (video)- ποιες ταινίες-σχολεία διακρίθηκαν

Τα βραβεία του 10ου Φεστιβάλ Cineμάθειας (video)- ποιες ταινίες-σχολεία διακρίθηκαν

80

Με χειροκροτήματα συνόδευαν παιδιά και εκπαιδευτικοί τις 39 ταινίες από Γυμνάσια- Λύκεια και Ειδικά Σχολεία 12 νησιών Του Βορείου Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, που παρουσιάστηκαν στο 10ο Διανησιωτικό Φεστιβάλ της Cineμάθειας.
Σαν μια κορδέλα ξετυλίχτηκαν στη μεγάλη οθόνη του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, τα έργα των μαθητών και μαθητριών που με τη στήριξη των καθηγητών τους, έπλεξαν με κέφι και τόλμη τις δικές τους ιστορίες.

Ντοκιμαντέρ βιωματικού χαρακτήρα αλλά και καταγραφής της ιστορίας του κάθε τόπου, από Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Ψαρά, Ικαρία, Φούρνους, Χάλκη, Ρόδο, Πάρο, Σύρο και Φολέγανδρο, πήραν μέρος στη Cineμάθεια, με τη βοήθεια και των εκπαιδευτικών.
Σε αυτή την δεκαετή παρουσία του θεσμού με τη σημερινή του μορφή, ψυχή είναι η υπεύθυνη του Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Στέλλα Τσιροπινά που σημείωσε ότι περίπου 10.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν δημιουργήσει πάνω από 400 ταινίες.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια του Διανησιωτικού Φεστιβάλ είναι τόσο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου όσο και ο Δήμος Χίου, που πάντως ακόμα πιο ενεργά χρειάζεται να στηρίξουν τη Cineμάθεια του Αιγαίου!

Το Φεστιβάλ χάρηκαν, εκτός από τις μαθητικές ομάδες και το κοινό της Χίου, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητικές αντιπροσωπείες από τα νησιά: Λήμνο, Λέσβο, Οινούσσες, Ικαρία, Φούρνους και Σύρο. Επίσης ως μέλη των κριτικών επιτροπών βρέθηκαν στη Χίο και οι ηθοποιοί Υρώ Μανέ και Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο τραγουδιστής- μουσικός Γιώργος Μυλωναδάκης και η σχεδιάστρια οπτικής επικοινωνίας Μαρία Σωτηροπούλου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Στη συνέχεια αναλυτικά οι βραβεύσεις, όπου υπάρχουν και ενεργοί σύνδεσμοι για την παρακολούθηση στο youtube των ταινιών του 10ου Φεστιβάλ Cineμάθειας.

CINEΜΑΘΕΙΑ 2022- 10ο ΔΙΑΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜνήμες Μικράς Ασίας- Μια ρίζα δεντρολίβανο, γράφει η Σ. Καρασούλη
Επόμενο άρθροΛειτουργεί το Υδροθεραπευτήριο Αγιασμάτων- θέση εργασίας για φυσιοθεραπευτή