Αρχική Νέα Τοπικά Ταινία με τίτλο «Από το Ηρωϊκό παρελθόν στο Ελπιδοφόρο μέλλον» για τα...

Ταινία με τίτλο «Από το Ηρωϊκό παρελθόν στο Ελπιδοφόρο μέλλον» για τα 200 χρόνια

156

«Από το Ηρωϊκό παρελθόν στο Ελπιδοφόρο μέλλον» είναι ο τίτλος της ταινίας μικρού μήκους, διάρκειας περίπου 30 λεπτών, που αποτελεί δημιουργία  της Οργανωτικής Επιτροπής των Επετειακών Εκδηλώσεων «Χίος ‘21».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από τους κύριους συντελεστές της ταινίας, όπου παρουσιάστηκε το trailer, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Παύλος Καλογεράκης σημείωσε ότι «πρόκειται για ιστορικές ψηφίδες με ποσότητα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον».

Η ταινία- ντοκιμαντέρ ξεκινά από τη Σφαγή του 1822 από τους Οθωμανούς Τούρκους και συμπεριλαμβάνει ιστορικά στοιχεία σε αυτά τα 200 χρόνια Ελευθερίας.
«Με ένα σκηνοθετικό εύρημα συνδέονται γεγονότα ιστορίας», σημείωσε ο υπεύθυνος για την σκηνοθεσία Σταύρος Σπυράκης. Τόνισε ότι έχει γίνει μια προσεκτική επιλογή σε  κείμενα, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο λυρισμό της ταινίας, ευχαριστώντας και το δάσκαλό του Δήμο Αβδελιώδη. «Αποδίδονται οι μεγάλες στιγμές με πολύ ενδιαφέρον τρόπο για το θεατή, που τον κρατά σε αγωνία για να δει τη συνέχεια», είπε, ευχαριστώντας τις ερασιτέχνες ηθοποιούς που αποδίδουν τα δραματοποιημένα μέρη

Στην ταινία συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου και η Χορωδία Χίου. Η Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ευγενία Βορριά, σημείωσε πόσο σημαντικό ήταν να κάνουν πρόβες από κοντά.
Ενώ η πρώτη της δια ζώσης δουλειά στο τιμόνι της Χορωδίας Χίου ήταν για την Μαέστρο Φαίδρα Γιαννέλου. Παρούσες στη συνέντευξη τύπου και η Πρόεδρος και ταμίας της Χορωδίας, Θεοδοσία Βουρνού και Αθηνά Πλακωτάρη, αντίστοιχα.

«Με σύγχρονο τρόπο μπορούν να μάθουν όλοι την ιστορία του νησιού», σημείωσε ο Νέλο Μέσι που ήταν υπεύθυνος για τις λήψεις και το μοντάζ της ταινίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες έγιναν και για τον Σαράντο Κωστίδη για την προσφορά του στον τομέα του ήχου.

Η ταινία θα είναι έτοιμη να δοθεί προς προβολή το Σάββατο 8 Μαΐου 2021.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Επιστροφή της Ίβις, γράφει ο Δ. Ψωμαδάκης
Επόμενο άρθροΕορτασμός του Αγίου Ισιδώρου αυτή την Κυριακή