Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Τεστ στην πλατεία Βουνακίου την Κυριακή- η εικόνα της ΒΙΑΛ

Τεστ στην πλατεία Βουνακίου την Κυριακή- η εικόνα της ΒΙΑΛ

281

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται εκτάκτως σήμερα Κυριακή, 25 Οκτωβρίου από τις 10.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Βουνακίου, προκειμένου να διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό στους πολίτες.
Με έκτακτη ανακοίνωση αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Δήμος Χίου ενημερώνει για αυτή τη δυνατότητα.

Εν τω μεταξύ αίσθηση έκανε η ανακοίνωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου που κατήγγειλε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, τις ελλείψεις σε ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό μαζί με τη διαπίστωση ότι τα αυξημένα τεστ έδωσαν και την εικόνα των κρουσμάτων.
Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, το Σάββατο, 24/10, σε 214 τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε πρόσφυγες- μετανάστες, καταγράφηκαν 22 κρούσματα.
Εξετάστηκαν όμως και 54 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι δύο είναι θετικοί στον κορονοϊό.
Συνολικά στα rapid-tests των 3 ημερών έχουν βγει θετικοί 67 πρόσφυγες- μετανάστες και 4 εργαζόμενοι στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.
Σύμφωνα με πληροφορίες 23 πρόσφυγες θετικοί στον κορονοϊό πρόκειται να μεταφερθούν στη Δομή καραντίνας της Λευκωνιάς, ενώ ακόμα 27 διαμένουν στην «Αγνοδίκη» στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Εν τω μεταξύ μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου δεν υπήρχε κάποια ειδοποίηση από τον ΕΟΔΥ σχετικά με τα δείγματα που ελήφθησαν από τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, που μπορεί να εκτιμηθεί ότι δεν υπήρχαν θετικά δείγματα στον κορονοϊό.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑν. Μιχαηλίδης: Aνοχύρωτη πόλη η Χίος στην covid-19
Επόμενο άρθροSpiegel: Λιμενικό και Frontex επαναπροωθούν μαζί