Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Το πρώτο θύμα του κορονοϊού πενθεί και η Χίος

Το πρώτο θύμα του κορονοϊού πενθεί και η Χίος

1809

Το πρώτο θύμα από τον κορονοϊό πενθεί και η Χίος.
Η 82χρονη γυναίκα που είχε μεταφερθεί διασωληνωμένη στις 2 Νοεμβρίου στην Αθήνα για νοσηλεία σε νοσοκομείο αναφοράς covid 19, δεν κατάφερε τελικά να επανέλθει και σήμερα το μεσημέρι ενημερώθηκε η οικογένειά της.
Ο συγγραφέας- φυσικός καλλιεργητής Γιάννης Μακριράκης σε ανάρτησή του, μεταφέρει την είδηση για το συγγενικό του πρόσωπο, μαζί και την τραγωδία με τον τρόπο που γίνεται και η όλη διαδικασία ενημέρωσης.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

“Σήμερα πέθανε η μαμά. Ίσως και χθες, δεν ξέρω”. Η εναρκτήρια φράση του Καμύ στο μυθιστόρημα “Ο ξένος” ταιριάζει απόλυτα στην περίστασή τους, αφού το μεσημέρι ώρα 14.00, που γίνονται οι καθημερινές ενημερώσεις, έμαθαν τα παιδιά της ότι πέθανε χθες τη νύχτα διασωληνωμένη στο νοσοκομείο των Αθηνών. Αν ήταν στους 50 της χθεσινής απογραφής του ΕΟΔΥ ή αν θα συμπεριληφθεί στη σημερινή αναφορά αποθανόντων, δεν μάθαμε.

Μάθαμε όμως ότι έχουν σάκους ειδικούς κ στέλνουν την σορό στον τόπο της, οπότε θα ‘ρθει πίσω.
Η πρώτη νεκρή της πανδημίας στο νησί μάς έλαχε να ήτανε “η θεία η Αγγελική”

Μεταφέρουμε στη συνέχεια και το κείμενο του Γιάννη Μακριδάκη με το οποίο αποτύπωνε τον τρόπο που έγινε η μεταφορά της άτυχης γυναίκας στην Αθήνα:

“Ήταν ένας διαφορετικός αποχαιρετισμός αυτός στο αεροδρόμιο. Πώς να αποβγάλει κανείς τη μάνα, τη γιαγιά, τη σύντροφο της ζωής του αν είναι εκείνη σφαλισμένη μες στην κάψουλα αεροδιακομιδής κ διασωληνωμένη. Αν είναι σε καταστολή κ αν την μεταφέρουν εκαβίτες με στολές ντυμένοι αστροναύτη.

Πήγανε στο αεροδρόμιο για να τη δουν κ να την αποχαιρετίσουνε, πιθανότατα για τελευταία φορά, τα παιδιά κ τα εγγόνια της. Δεν μπόρεσαν. Απλά σταθήκανε ευλαβικά παράμερα κ πέρασε η κάψουλα η ψυχρή.
Κι εκείνη πλέον δίνει άνιση κ σκληρή μάχη με τον ιό κ με τον θάνατο σε ένα απρόσωπο νοσοκομειακό θάλαμο της Αθήνας μόνη της, δίχως κανέναν άνθρωπο στο πλάι της δικό της. Μείνανε όλοι στο πλάι του αεροδιαδρόμου βουρκωμένοι.
Αεροδιακομιδή στην Αθήνα 85χρονης με κόβιντ 19 ήταν η είδηση η ξερή.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του τοπικού νοσοκομείου ζητάει τα αυτονόητα από την κυβέρνηση, πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας. Έφτασε όμως η ύστατη ώρα. Επιβάλλεται άμεσα να απαγορευτεί η μετακίνηση από κ προς τα νησιά, να γίνει γενικό λοκνταουν, να κλείσουν τα σχολεία κ φυσικά οι εκκλησιές. Διότι ζούμε εδώ κ καιρό όλοι μας οι νησιώτες το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αποχαιρετισμού της κάψουλας. Κάποιοι θα είμαστε μέσα της κ κάποιοι άλλοι θα σταθούμε πλάι για να περάσει.

Γιάννης Μακριδάκης 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧωρίς ενίσχυση προσωπικού, λειψά εξωτερικά ιατρεία, ΜΕΘ και γάντια με… δελτίο στο Σκυλίτσειο (video)
Επόμενο άρθροΜεταφορά κοντέινερ χωρίς προβλήματα στη ΒΙΑΛ