Αρχική Νέα Τοπικά Τρία έργα στο αεροδρόμιο Χίου από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Τρία έργα στο αεροδρόμιο Χίου από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

112

Τρία έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα στην περιοχή αεροδρομίου και Κονταρίου, παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στις 25/5/21, ο κ. Μπουγδάνος σημείωσε ότι άμεσα πρόκειται να γίνει η εγκατάσταση εργολάβου για το έργο μετατόπισης του παραλιακού δρόμου του αεροδρομίου προς τα ανατολικά. Συγκεκριμένα από το ύψος της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού μέχρι και τα φανάρια της Φάρκαινας, με προϋπολογισμό 4.231.765 € και με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες.

Το δεύτερο έργο, αφορά τη μελέτη για τη διαμόρφωση της εισόδου – εξόδου του αεροδρομίου και τη δημιουργία χώρου στάθμευσης. Με στόχο την ασφαλή είσοδο και έξοδο των οχημάτων στο χώρο του αεροδρομίου, αλλά και των πεζών. Βρίσκεται στη φάση σύμβασης μελέτης προϋπολογισμού 102.615 € και με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 10 μήνες.

Αντιπλημμυρική προστασία
Το τρίτο έργο αφορά την αντιπλημμυρική προστασία Κονταρίου- Λευκωνιάς. Μια περιοχή που γειτνιάζει με το αεροδρόμιο και πολλές φορές έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα σε οικίες και επιχειρήσεις. Το έργο είναι ενταγμένο και προς δημοπράτηση, συνολικού προϋπολογισμού 4.372.000 € και με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου τους 15 μήνες.
Ο Παντελής Μπουγδάνος τόνισε ιδιαίτερα την προσφορά των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην ωρίμανση έργων και μελετών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουν αγκαλιάσει το όνειρο» της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ υδροβιότοπος του Μαλαγκιώτη εκπέμπει SOS, γράφει ο Γ. Μακριδάκης
Επόμενο άρθροΠλήρως εμβολιασμένο το 16,2% των πολιτών- “γαλάζια ελευθερία” από Δευτέρα