Αρχική Πολιτισμός Βιβλία Βιβλιοπαρουσίαση: “μετά το ωμέγα” του Βαγγέλη Ευαγγελίου, 25/5/23

Βιβλιοπαρουσίαση: “μετά το ωμέγα” του Βαγγέλη Ευαγγελίου, 25/5/23

77

Είναι σημαντικό να παρουσιάζεται ένα βιβλίο από τους ίδιους τους αναγνώστες του και το “μετά το ωμέγα” που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2023 από την Κάπα Εκδοτική, θα αφεθεί στα λόγια των ανθρώπων που το διάβασαν και το ξαναδιάβασαν.

Με μια καταπληκτική θέα προς το Αιγαίο, στον υπαίθριο χώρο του “καφέ Αέρικο” στον Καρφά της Χίου, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου, στις 25 Μαΐου 2023 στις 8.30 μ.μ.. Και μάλιστα την ημέρα των γενεθλίων του συγγραφέα, όπου ο Βαγγέλης Ευαγγελίου ως δώρο προς τους αναγνώστες του, θα διαβάσει πρώτη φορά δημόσια, αποσπάσματα από το επόμενο βιβλίο που θα εκδοθεί το Φθινόπωρο.

Ο ποιητής θα πει επίσης και ιστορίες που κρύβονται πίσω από τις σελίδες του “μετά το ωμέγα”, με το καθηλωτικά φωτεινό κίτρινο χρώμα που έχει ως εξώφυλλο (εκδόσεις ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ), αλλά και ό,τι άλλο προκύψει από τη διαδραστικότητα με τους θεατές – αναγνώστες.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:
(και η λίστα μεγαλώνει)
Αρετή, (μαθήτρια δημοτικού)
Μαρία Ζανίκου, (ψυχολόγος)
Στέισυ Λεονδή, (ηθοποιός – φυσικός)
Ελένη Μενεξέ, (φιλόλογος)
Νίκος Μπενοβίας, (τουριστικά)
Ελένη Μπουμπάρη, (αρχιτέκτων – μουσειολόγος)
Αρετή Παληού, (γραφίστρια – ιδιοκτήτρια εκδόσεων “άλφα πι”)
Εριέττα Περδικάρη, (ψυχολόγος)
Μαρία Πρώιου, (γραμματέας του συλλόγου πολυτέκνων Χίου)
Στέλλα Τσιροπινά, (φιλόλογος)

ΠΟΙΗΣΗ
ΜΕΤΑ ΤΟ ΩΜΕΓΑ | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ
***

Επιμέλεια: Σωτηρία Αποστολάκη
Μια σειρά ποιημάτων αυτοβιογραφικών, καυστικών, που αφορούν την επικαιρότητα, την καθημερινότητα, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις και διάφορα θέματα που απασχολούν τον καθένα και την καθεμία θίγονται, αναλύονται και σατιρίζονται από τον Βαγγέλη Ευαγγελίου, με τον δικό του ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο.

«Στο μετά το ωμέγα βρίσκεται ο κλοσάρ, ο συλλέκτης σκουπιδιών, ο αδικημένος άνθρωπος, ο έρωτας, η θάλασσα με τους ναύτες στα αμπάρια, ο σημαδεμένος.
Βρίσκονται αυτοί που δεν μπόρεσε ποτέ η κοινωνία να τους βολέψει. Τα ζώα. Το σθένος και πώς ανακτάται όταν χάνεται. Η καρτερικότητα. Η υπομονή. Ο αγώνας. Η οικογένεια. Τα δωμάτια», αναφέρει ο Γιάννης Ζουγανέλης στο εισαγωγικό του σημείωμα.

«Ο Ευαγγελίου έρχεται με τη φόρα μιας γενιάς απενοχοποιημένης από τη σοβαροφάνεια, σε μια διαδραστική θα έλεγε κανείς συνομιλία με τον αναγνώστη. Και ανοίγει διάλογο. Ακόμα και οι διακειμενικές του αναφορές αυτόν τον διάλογο εξυπηρετούν. Γιατί ο διάλογος είναι αυτός που ανοίγει το Εγώ στον Άλλον», σχολιάζει επίσης ο αείμνηστος Τσιμάρας Τζανάτος.

ΠΟΙΗΣΗ

 

***

Βαρέθηκα τα

κηρύγματά σας.

Μου φτάνει

του Ευαγγελίου.

                                    *** *** ***

Τα μαλλιά σου

μπούκλες, σαν να

έχουν καθίσει

στο κεφάλι σου

όλα τα ωμέγα

του κόσμου.

meta to omega 16
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτέλιος Κουμπιάς: Εχουμε πληρώσει αδρά τόσα χρόνια στην αρμύρα, συνέντευξη στην Τασσώ Γαΐλα
Επόμενο άρθροΣτις 7.00 το πρωί της Κυριακής, 21/5, ανοίγουν οι κάλπες- Μάθε που ψηφίζεις