Αρχική Πολιτισμός Βιβλία Βιβλιοπαρουσίαση στον ΠΑΠΥΡΟ: «Το παιδί με τη Ριγέ Μπλούζα» της Έλενας Χουσνή

Βιβλιοπαρουσίαση στον ΠΑΠΥΡΟ: «Το παιδί με τη Ριγέ Μπλούζα» της Έλενας Χουσνή

114

Οι εκδόσεις ΚΥΦΑΝΤΑ και το Βιβλιοπωλείο ΠΑΠΥΡΟΣ πραγματοποιούν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Το παιδί με τη Ριγέ Μπλούζα» της Έλενας Χουσνή το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ανατολή Βροχαρίδου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου
Ελένη Κοτσάτου, Κοινωνική Λειτουργός στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Χίου «ναυτίλος».

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου!

«Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα…» Η εικόνα του επανήλθε στο μυαλό της. Μικροσκοπικό, αδύνατο. Λεπτά μακριά πόδια, όμορφα μάτια, χέρια παιδικά, κορμί παιδικό. Και δίπλα στο κομματιασμένο σώμα του ένα μπλουτζίν παντελόνι και ένα ριγέ μπλουζάκι. «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα», είπε και ήξερε ήδη πως ήθελε να μάθει τα πάντα γι’ αυτό.
Στις σκοτεινές γειτονιές του διαδικτύου, η ηλεκτρονική παρανομία στήνει παγίδες στα ανύποπτα ανήλικα θύματά της. Διώκτες και διωκόμενοι, θύτες και θύματα αναμετρώνται σε μια ιστορία στην οποία νικητής πρέπει να είναι η ίδια η ζωή. Μαζί της και η παιδική αθωότητα, θησαυρός που δεν εκποιείται. Το παιδί με την ριγέ μπλούζα στοιχειώνει τη σκέψη της δημοσιογράφου Νάνσυ Καρβούνη. Όσο προχωρά την έρευνά της για τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδυσώπητα πλοκάμια τους. Όμως, όπως πάντα, υπάρχει το φως που αχνοφέγγει πίσω από τα σκοτάδια. Εγγύηση ότι η μάχη δεν έχει χαθεί…

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΡΙΓΕ ΜΠΛΟΥΖΑ»
Μια γροθιά στο στομάχι δίνει η Έλενα Χουσνή με το βιβλίο της «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα». Μα όπου υπάρχει απελπισία, υπάρχει και ελπίδα. Δυνατή, υπαρκτή, σχεδόν καθημερινή ιστορία που μας αφήνει άφωνους. Ευτυχώς.
Τιτίνα Δανέλλη, συγγραφέας

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαραίτηση Στ. Κριμιζή από Πρόεδρος Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού , η επιστολή παραίτησης
Επόμενο άρθροΤο τοπογραφικό και χαρτογραφικό έργο του Κ. Κανελλάκη, ομιλία Αθηνάς Ζαχαρού- Λουτράρη