Αρχική Uncategorized Αναμενόμενο ΟΧΙ και του Βροντάδου για το προαναχωρησιακό

Αναμενόμενο ΟΧΙ και του Βροντάδου για το προαναχωρησιακό

104

Κατά της δημιουργίας Προαναχωρησιακού Κέντρου προσφύγων-μεταναστών σε οποιαδήποτε περιοχή της Χίου, και ειδικά κατά της προσωρινής επαναλειτουργίας του Κέντρου στην περιοχή Μυρσινίδι του Βροντάδου τάχθηκε το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Βροντάδου.
Η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων του Βροντάδου, αλλά και των δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται από τη Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης.
Οι δύο αντιδήμαρχοι, Στρατής Γδύσης και Ματθαίος Φαφαλιός, διαχώρισαν στην ουσία τη θέση τους από αυτή του Δημάρχου Χίου και της απόφασης της σύσκεψης των φορέων, ακόμα και από την απόφαση που είχαν οι ίδιοι ψηφίσει στο σχετικό Δημοτικό Συμβούλιο (με την εξουσιοδότηση στην αστυνομία για την επιλογή του χώρου για το προαναχωρησιακό).
Κύρια επωδός των τοποθετήσεων και από το ακροατήριο η μη εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση για το χειρισμό του προσφυγικού.

Τη θέση του για μη δημιουργία προαναχωρησακού κέντρου στο νησί, πλην του χώρου του Κέντρου Υποδοχής στη ΒΙΑΛ, τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Νύκτας.
Κατά της δημιουργίας Προαναχωρησιακού Κέντρου και ο επικεφαλής της ΛΑΣ- δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Σκούφαλος· που με πρότασή του εισήχθη στην απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και η καταδίκη ΕΕ- Τουρκίας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά.
Επίσης το Τοπικό Συμβούλιο εξέφρασε τη στήριξή του στο Μητροπολίτη Χίου και στη Μονή που τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν αρνηθεί την επαναλειτουργία του Κέντρου στο Μυρσινίδι.
Πιθανόν και σήμερα να αποφασίσει εν τω μεταξύ το ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής Μυρσινίδιου που αποτελείται από 2 ιερείς της Μητρόπολης και τον έναν και μοναδικό καλόγερο που έχει η Μονή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΘα σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και για παιδεία, υγεία, μνημόνιο;, του Γιώργου Χάμπα
Επόμενο άρθρο2.000 πακέτα λαθραία καπνικά προϊόντα- διπλή σύλληψη