Αρχική Νέα Τοπικά Ξέσπασμα Π. Καλογεράκη κατά Προέδρων Οργανισμών Δήμου Χίου

Ξέσπασμα Π. Καλογεράκη κατά Προέδρων Οργανισμών Δήμου Χίου

150

Το ξέσπασμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου Παύλου Καλογεράκη προκάλεσαν οι παρατηρήσεις του Δημοτικού Συμβούλου Παντελή Καμπούρη, από το συνδυασμό “Πρωτοβουλία για τη Χίο”, σχετικά με την απουσία του προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου από τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, 23/9/22. Και αυτό παρά το ότι υπήρχε θέμα αντικατάστασης παραιτηθέντων μελών του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να παραιτηθεί, εξέφρασε την αγανάκτησή του ειδικά για τη στάση των προέδρων του Νομικού Προσώπου και της ΔΙΑΝΟΧ, που δεν απαντούν καν προφορικά στα αιτήματα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να παραστούν σε συνεδρίαση του σώματος και να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις.
«Είμαι τόσο έτοιμος να πω “γεια χαρά” που άλλος ένας να βρεθεί να μου πει “σε ξεφτιλίζει” λέω καληνύχτα και έφυγα», λέει ο κ. Καλογεράκης με ανοικτά μικρόφωνα.

Με αμηχανία αντιμετώπισαν οι παρευρισκόμενοι σύμβουλοι το ξέσπασμα του Προέδρου του σώματος, για να συνεχίσει: «Εγώ συνάδελφοι είμαι ιδιαίτερα στενοχωρημένος. Το είπα και στον κ. Δήμαρχο… Να τα ακούσουν (σημείωση οι δύο πρόεδροι) και να καταλάβουν ότι είναι ένα πρόβλημα της Δημοτικής Αρχής».
Παράλληλα ο Παύλος Καλογεράκης καυτηρίασε τη στάση των μελών της Δημοτικής Αρχής που και στη συνεδρίαση της Τετάρτης, για περίπου μισή ώρα, δεν παρευρισκόταν ούτε ένας στα έδρανα της συμπολίτευσης.

Αντίδραση από το συνδυασμό “Χίος Μπροστά”
Δύο ημέρες μετά δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση τόσο από τη Δημοτική Αρχή όσο και από τους Προέδρους των δύο Οργανισμών του Δήμου Χίου.
Αντίθετα ανακοίνωση εξέδωσε ο δημοτικός συνδυασμός «Χίος Μπροστά» που κάνει λόγο για «ανικανότητα και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη».
«…Ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που προέρχεται από την παράταξη του κ. Κάρμαντζη σχολίασε το γεγονός της απαξίωσης των συνεδριάσεων και σε μία έκρηξη θυμού (;) απείλησε για ακόμη μία φορά με παραίτηση…
«Η δημοτική αρχή Κάρμαντζη θεωρεί ότι ο Δήμος Χίου είναι τσιφλίκι της και φροντίζει να το επιβεβαιώνει περίτρανα σε καθημερινή βάση με τον μηδενικό σεβασμό στα χρήματα των δημοτών, με τις αναθέσεις και τις προσλήψεις γνωστών φίλων και συγγενών», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του συνδυασμού ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ του Γιάννη Καραβασίλη.

Τη «λίστα με τις απουσίες από τις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Συμβούλων όλων των συνδυασμών», ζήτησε εξάλλου από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου ο υποψήφιος με το δημοτικό συνδυασμό «ΣυμμαΧία Αξιών», Γιάννης Μισετζής.
Επισημαίνοντας ότι έχει «έννομο δικαίωμα ως α΄ επιλαχών Δημοτικός Σύμβουλος Χίου», ζητά επίσης να μάθει για τα έγγραφα ενημέρωσης στις οποίες έχει προβεί ο πρόεδρος του σώματος προς τα αρμόδια Εποπτικά Όργανα, υπενθυμίζοντας ότι σύμβουλοι που για 3 συνεδριάσεις απουσιάζουν αδικαιολόγητα μπορεί και να χάσουν τη θέση τους.
Το σχετικό έγγραφο ο κ. Μισετζής το κοινοποίησε και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΨαρά: Αναβάθμιση ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Βολισσό και Πειραιά
Επόμενο άρθροΤσιμεντώθηκε τμήμα της «Πεζοπορικής διαδρομής των Μαστόρων της Πέτρας»