Αρχική Απόψεις Aρθρα Κούνιες για παιδιά με αναπηρία στις παιδικές χαρές της Πάτρας!, του Ν....

Κούνιες για παιδιά με αναπηρία στις παιδικές χαρές της Πάτρας!, του Ν. Ροδίτη

216

Άλλη μια ευχάριστη είδηση μας ήρθε από τον Δήμο της Πάτρας! Την εμφάνιση τους έκαναν οι πρώτες κούνιες για παιδιά με αναπηρία στις παιδικές χαρές της Πάτρας! Οι Πατρινοί τις αντίκρισαν για πρώτη φορά στην πλατεία Μαρούδα και στην Τριών Ναυάρχων. Σίγουρα πρόκειται για μία θετική κίνηση από την πλευρά του δήμου που κάνει ένα σημαντικό βήμα για την εγκατάσταση υποδομών που απευθύνονται σε παιδιά με ξεχωριστές ανάγκες και που μέχρι ώρας δεν είχαν πρόσβαση στο παιχνίδι, όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους. Αυτή η αδικία πρόκειται να σταματήσει αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από το patrtasevents.gr, o δήμος θα προχωρήσει στην εγκατάσταση τέτοιων οργάνων σε όλες τις παιδικές χαρές που θα φτιάξει από εδώ και στο εξής.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:
ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 23/2/20,
του Νίκου Ροδίτη

Οι κούνιες αυτές, όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, είναι ασφαλείς για τα παιδιά που έχουν κινητικά προβλήματα και είναι φτιαγμένες με τρόπο τέτοιο που να είναι σύμφωνος στους διεθνείς κανόνες πιστοποίησης. Στις εγκαταστάσεις αυτές τοποθετείται ολόκληρο το αναπηρικό καροτσάκι και έτσι το παιδί με κινητικά προβλήματα μπορεί να χαρεί με ασφάλεια το παιχνίδι και τη βόλτα στην παιδική χαρά.
Είναι ένα έργο που γίνεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παιδικών χαρών της Πάτρας που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή, εδώ και ορισμένα χρόνια και όπως φαίνεται είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, ολοκληρώνοντάς το, με την αναδιαμόρφωση όλων αυτών των χώρων που βρίσκονται στην επικράτειά του.

Στο «Κ» μιλάει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Χίου, Μάρκος Σκούφαλος: «Ο δήμαρχος Πατρέων και το επιτελείο του καθημερινά αποδεικνύουν την έγνοια τους για τις λαϊκές ανάγκες, για τα απλά και καθημερινά προβλήματα των δημοτών. Δεν είναι τυχαίες αυτές οι παρεμβάσεις αφού γίνονται έπειτα από συναντήσεις του δημάρχου με τα σωματεία και τους φορείς των ΑΜΕΑ στην πόλη των Πατρών. Με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή αποδεικνύει τους δεσμούς της με το κίνημα της πόλης γι’αυτό και δεν είναι τυχαία η εμπιστοσύνη των δημοτών στο πρόσωπό της. Δυστυχώς στη Χίο οι προτεραιότητες των δημοτικών αρχών δεν αφορούν στα ΑΜΕΑ και περιορίζονται σε κάποιες θέσεις στάθμευσης ή στα εκ του νόμου υποχρεωτικά εκπορευόμενα. Ως λαϊκή συσπείρωση είχαμε θέσει τέτοια ζητήματα στο παρελθόν θα τα θέσουμε και στη νέα δημοτική αρχή.» Εμείς να ευχηθούμε να γίνει κάτι τέτοιο και στη Χίο και σε όλη την Ελλάδα φυσικά!

Πηγή: ΑμεΑ Care
Νίκος Ροδίτης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνυπότακτοι Χιώτες, περιφρούρηση στο “17”
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ1: Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Χίου στην Πράγα