Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ναυάγιο με 2 νεκρούς και 4 αγνοούμενους πρόσφυγες βόρεια των Οινουσσών

Ναυάγιο με 2 νεκρούς και 4 αγνοούμενους πρόσφυγες βόρεια των Οινουσσών

154

12.50:
Συνεχίζονται οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης 4 αγνοούμενων προσφύγων- μεταναστών βόρεια των Οινουσσών, μετά τον εντοπισμό αναποδογυρισμένης λέμβου πριν τις 11.00 το πρωί βόρεια των Οινουσσών.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι σοροί ανήκουν σε μωρό λίγων μηνών και σε παιδί ηλικίας 4 ετών περίπου.
Μεταξύ των διασωθέντων 3 παιδιά κάτω των 6 ετών, 1 παιδί περίπου 12 ετών, 3 γυναίκες και 5 άντρες.
Να ενημερώσουμε επίσης ότι αποδεσμεύτηκε των ερευνών και συνεχίζει την πορεία του προς Λέσβο το πλοίο της γραμμής ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού- διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή βόρεια των Οινουσσών, μετά το ναυάγιο λέμβου που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχουμε την περισυλλογή δύο σορών, από σκάφος της FRONTEX και του Λιμενικού Σώματος, 12 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις των διασωθέντων αγνοούνται 4 άτομα.
Καταρχήν ο εντοπισμός της αναποδογυρισμένης λέμβου έγινε από σκάφος της FRONTEX και σήμανε συναγερμός στο θάλαμο επιχειρήσεων.
Στην έρευνα συμμετέχουν σκάφη του Λ.Σ.- Ελ.Ακτ., της FRONTEX καθώς επίσης αεροσκάφος της FRONTEX και ελικόπτερο της Π.Α.
Επίσης στις έρευνες συμμετέχει και το πλοίο της γραμμής ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ (από όπου και η φωτογραφία κατά τη διάρκεια των ερευνών).

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr