Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Χίου: καταψήφιση προτάσεων Κάρμαντζη για διοικήσεις Οργανισμών- το θέμα στην Αποκεντρωμένη

Δήμος Χίου: καταψήφιση προτάσεων Κάρμαντζη για διοικήσεις Οργανισμών- το θέμα στην Αποκεντρωμένη

231

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Βορείου Αιγαίου, ως υπερκείμενη ελέγχουσα αρχή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καλείται να αποφασίσει αν είναι νόμιμη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απόρριψη των προτάσεων του Δημάρχου Χίου σχετικά με τον ορισμό Διοικήσεων στα Νομικά Πρόσωπα και στους Οργανισμούς του Δήμου.
Η θέση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη για πλειοψηφία ενός ατόμου της παράταξης του, στα συμβούλια των Νομικών Προσώπων και των Οργανισμών του Δήμου, καταψηφίστηκε μετά από πολύωρη συζήτηση με ψήφους 19 έναντι 17 υπέρ, ενώ 5 σύμβουλοι ήταν απόντες.
Η μόνη παράταξη που αποδέχθηκε τις προτάσεις του Δημάρχου, ήταν αυτή του Γιάννη Καραβασίλη, που έθεσε θέμα «κυβερνησιμότητας» του Δήμου και των Οργανισμών του.
Νωρίτερα στις τοποθετήσεις των επικεφαλής όλων των παρατάξεων ζητήθηκε και έγινε αποδεκτό από το Δήμαρχο να αυξηθεί στο μέγιστο ο αριθμός των Συμβούλων (από 9μελή ή 11μελή να γίνουν 15μελή) ώστε να αντιπροσωπευθούν όλοι οι συνδυασμοί.
Δεν έγινε δεκτό όμως να μην έχει την πλειοψηφία η Δημοτική Αρχή, όπως πρότειναν οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων: Κώστας Τριαντάφυλλος, Μανώλης Βουρνούς, Μάρκος Σκούφαλος, Μανώλης Στάθης και Δημήτρης Αντώνογλου επισημαίνοντας ότι πρέπει να εκπροσωπηθούν οι συνδυασμοί με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία.
Η θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Καλογεράκη που επισήμανε από την αρχή ότι με βάση την εγκύκλιο της κυβέρνησης της ΝΔ, η πρόταση του Δημάρχου είναι δεσμευτική για το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ότι το λόγο πλέον έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Πάντως το Δημοτικό Συμβούλιο έδειξε διάθεση συνεργασίας, αφού τα θέματα που προηγήθηκαν της εκλογής των διοικητικών συμβουλίων ήταν ομόφωνα.
Ετσι το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου αποφάσισε να μην γίνει η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα στις Ελλάδος, ενώ ορίστηκε Επιτροπή για να φέρει στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφισμα για τα θέματα υγείας κατόπιν της συζήτησης που έγινε με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με ελεύθερη είσοδο σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους (27-29/9)
Επόμενο άρθροΝαυάγιο με 2 νεκρούς και 4 αγνοούμενους πρόσφυγες βόρεια των Οινουσσών