Αρχική Νέα Τοπικά ΚΚΕ: δεν θα πάει χαμένη η θυσία του Χρήστου Αρακά

ΚΚΕ: δεν θα πάει χαμένη η θυσία του Χρήστου Αρακά

12


“Το θλιβερό γεγονός της απώλειας της ζωής του Χρήστου Αρακά, πρώην προέδρου του Συλλόγου κατοίκων των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου, αποκαλύπτει την οξύτητα και το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν επί δεκαετίες οι κάτοικοι των ετοιμόρροπων πολυκατοικιών”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου  του ΚΚΕ. 
“Το γεγονός αυτό αναδεικνύει και τους πολιτικούς υπεύθυνους της διαιώνισης του προβλήματος που δεν είναι άλλοι από τις εκάστοτε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους στη Χίο, συνεχίζει την ανακοίνωση, που χρόνια τώρα τους εμπαίζουν με ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις, αρνούμενοι να ικανοποιήσουν το πάγιο αίτημα των κατοίκων.
Στα όρια της εξαπάτησης και της διαιώνισης τής δια βίου παραμονής τους, στις άθλιες ακατάλληλες και τριτοκοσμικές πολυκατοικίες, κινείται και η πρόταση της ΝΑ Χίου να διαθέτει 400.000 € για την επισκευή και συντήρησή τους, όταν ο σκελετός των πολυκατοικιών έχει κριθεί κατεδαφιστέος.
Ένα είναι το πάγιο άμεσο και δίκαιο αίτημα των ταλαιπωρημένων κατοικιών των Λαϊκών Κατοικιών Χριστού Βαρβασίου, να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή νέων σύγχρονων κατοικιών στο χώρο που έχει παραχωρηθεί ο Δήμος Χίου στο Βασιλεώνοικο.
Το ΚΚΕ καλεί τη Ν.Α. να μην επιχειρήσει για ψηφοθηρικούς λόγους να “επισκευάσει” τις πολυκατοικίες διότι μέσα κι έξω από τη Βουλή θα αντισταθεί στο πλευρό των κατοικιών να μην περάσει η πρόταση- ταφόπλακα κατασκευής των νέων κατοικιών.
Ας το έχουν υπόψιν τους οι πολιτικάντηδες του δικομματισμού ότι δεν ξεμπέρδεψαν με το Χρήστο Αρακά, γιατί ο Χρήστος Αρακάς ζει και θα ζει στις καρδιές και τους αγώνες των κατοίκων, μέχρι την τελική δικαίωση του αιτήματός τους.
Ο αγώνας συνεχίζεται”.