Αρχική Νέα Τοπικά Νέο δελτίο τύπου Μεννή κατά Κοτσακά

Νέο δελτίο τύπου Μεννή κατά Κοτσακά

8Με νέα ανακοίνωση φέρεται κατά του Αντώνη Κοτσακά ο Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής κρατώντας ανοικτή την αντιπαράθεση.
Στην ανακοίνωση του κ. Μεννή σχετικά με τη συνέντευξη του κ. Κοτσακά ότι δεν στηρίζει στις επόμενες εκλογές τους νυν Δήμαρχο Χίου, Νομάρχη Χίου αλλά και άλλους Δημάρχους που έχουν βγει με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, είχαμε το σχόλιο του πρώην υπουργού στο ραδιόφωνο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ με χρήση της ρήσης του Χ. Τρικούπη “ανθ’ ημών Γουλιμής”.
Στο νέο δελτίο τύπου ο κ. Μεννής αναφέρει:
 “Με τη μετριοπαθή και ενωτική δήλωσή του για τις αμετροεπείς “ντιρεκτίβες” του κομματικού κ. Κοτσακά περί προκαταβολικού αποκλεισμού εμού και άλλων αιρετών της Τ. Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού από τις υποστηρίξεις του “τόσο πολύ καιρό πριν των εκλογών” σχολίασα πράξεις, συμπεριφορές και παλινωδίες του υποτιθέμενου φρουρού της κομματικής Νομιμότητας.
Ο πολιτικός χρόνος είναι πολύς και μέχρι τις εκλογές μπορεί να αλλάξει γνώμη, αφού τα πολιτικά γεγονότα και οι συνθήκες διαμορφώνουν και τις πολιτικές συνειδήσεις, που έλεγε και ο παππούς Μαρξ.
Με εκπλήσσει όμως, που επιχειρεί να μετατοπίσει το δημόσιο διάλογο από τα έργα και τις πολιτικές, στη σύγκριση των προσώπων. Αυτό, από ιδεολογικής σκοπιάς είναι πολύ βαρύ δεξιό σύνδρομο. Αλλά όμως ούτε αυτός είναι ο Χαρίλαος Τρικούπης, ούτε εγώ ο Γουλιμής. Ο Γουλιμής εξελέγη μια φορά κατά λάθος, εγώ επανειλημμένα και ό,τι έπραξα, λίγο ή πολύ , είναι ορατό.
Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Λαός στο μέλλον. Ο,τι και να αποφασίσει θα το αποδεχτώ χωρίς παραλήρημα Μεγαλείου ότι η απόσταση που με χωρίζει από τον κ. Κοτσακά είναι αυτή που χώριζε τον Τρικούπη από το Γουλιμή.
Η διαφορά μας είναι άλλη και πολύ μεγάλη: όταν εγώ είχα αντιρρήσεις με τις πολιτικές και τις επιλογές του φορέα μου, έβγαινα έξω και πολεμούσα για την επικράτηση των απόψεών μου, έβγανα έξω και πολεμούσα για την επικράτηση των απόψεών μου και διαγραφόμουν λόγω της ιδεολογικής μου συνέπειας.
Αυτός προτιμά και τη θαλπωρή της κομματικής ομπρέλας και την υπονόμευση των επιλογών του κόμματος. Αν έκρινε πως δεν το στηρίξαμε για να εκλεγεί βουλευτής ήταν δική του παράληψη που δεν μας έπεισε με έργα ότι είναι στο ύψος του Χαρίλαου Τρικούπη για να τον ανακηρύξουμε βουλευτή ομοφώνως”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δημάρχου Χίου Μάρκου Μεννή.