Αρχική Νέα Τοπικά Ο Μάρκος Μεννής αναλαμβάνει να ενημερώσει τους Δήμους για το Σύνδεσμο ΟΤΑ

Ο Μάρκος Μεννής αναλαμβάνει να ενημερώσει τους Δήμους για το Σύνδεσμο ΟΤΑ

75


Παράταση λίγων ημερών πήρε η δημιουργία Συνδέσμου ΟΤΑ του Νομού Χίου, ύστερα από την εξουσιοδότηση που έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση στον Πρόεδρο του Μάρκο Μεννή να παραστεί στα προσεχή Δημοτικά Συμβούλια των περιφερειακών δήμων.
Συγκεκριμένα ο Μάρκος Μεννής θα παραστεί στις συνεδριάσεις των Δήμων Μαστιχοχωρίων και Αμανής ώστε να απαντηθούν οι όποιες απορίες των συμβούλων και να αρθούν οι επιφυλάξεις που έχουν εκφραστεί μέχρι σήμερα.
Ανάλογη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και με το Δήμαρχο Οινουσσών Ευάγγελο Αγγελάκο, ο οποίος έχει ήδη εκφραστεί αρνητικά για τον υπό δημιουργία Σύνδεσμο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Αμανής Γιάννης Μαλαφής δήλωσε ότι οι επιφυλάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου προέρχονται από το γεγονός ότι η δημιουργία του Συνδέσμου ΟΤΑ είναι μια… πολύ καλή εξέλιξη, αλλά θα είναι πολύ δυσάρεστο αν αποτύχει!
“Απαιτείται χρόνος ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Μια τέτοια προσπάθεια δεν ολοκληρώνεται στο πόδι. Θα πρέπει να εργαστεί μια ομάδα ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν όλα τα ανοικτά ζητήματα και τότε μπορούμε αν συμφωνήσουμε” σημείωσε.
Το ίδιο θετικά κρίνει και ο Δήμαρχος Μαστιχοχωρίων Βαγγέλης Ατσάλης  το θέμα του Συνδέσμου. Ο κ. Δήμαρχος αφού δέχθηκε τη χρησιμότητα ενός τέτοιου οργάνου σημείωσε την πίστη του ότι παρουσία και του κ. Μεννή, οι όποιες επιφυλάξεις των δημοτικών συμβούλων θα αρθούν.
Το “μπαλάκι” βέβαια περνά τώρα στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων που ως τώρα δεν έχουν αποφασίσει θετικά. Χρειάζεται να θέσουν όλα τα σημεία στα οποία προβληματίζονται ώστε να λάβουν τις σχετικές δεσμεύσεις από τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ και να τις εντάξουν στο συμφωνητικό για τη δημιουργία του Συνδέσμου. Διότι η άρνηση με  μόνο αιτιολογικό τη φοβία μήπως αποτύχει το νέο όργανο παραπέμπει σε κινήσεις τακτικής ενόψει της επόμενης προεκλογικής αναμέτρησης.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ