Αρχική Νέα Τοπικά Στην έκθεση τουρισμού της Μόσχα ο Περιφερειάρχης

Στην έκθεση τουρισμού της Μόσχα ο Περιφερειάρχης

7


Στη Μόσχα βρίσκεται από την Τετάρτη, 11 Μαίου, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σέργιος Τσίφτης προκειμένου να επισκεφθεί τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITF 2005 (από 12 έως 15 Μαΐου) που διοργανώνεται για 5η φορά  και φιλοξενείται φέτος στη Ρωσική Πρωτεύουσα.
Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα χάρη στον θεσμό που ισχύει για πρώτη φορά φέτος και ο εκθεσιακός χώρος της καλύπτει 1000 τ.μ που αντιστοιχούν στο 1/3 της συνολικής έκτασης.
Στην έκθεση που βρίσκεται στο κέντρο της Μόσχας δίπλα στο Κρεμλίνο μετέχουν με περίπτερα οι περισσότερες από τις ελληνικές περιφέρειες και 20 συνολικά Έλληνες εκθέτες.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου διατίθεται έντυπο υλικό στη Ρωσική Γλώσσα ενώ για τις ανάγκες της προβολής και επικοινωνίας έχουν προσληφθεί 3 άτομα που μιλούν Ρωσικά και Ελληνικά.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επισκέφθηκε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Καλογερόπουλος, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Πρόεδρος της HELEXPO κ. Τέλης Θωμόπουλος καθώς και πλήθος Ρώσων επισήμων. Στη Μόσχα βρίσκεται επίσης, και ο Επαρχος Λήμνου, κ. Θόδωρος Μπαβέας.


Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης από το Δήμαρχο Μόσχας και τον Υπουργό της Ρωσίας  παρουσία του Έλληνα Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Την έκθεση επισκέφτηκαν ο Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, εκπρόσωποι της Δούμας και της Ρωσικής Κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, οι Υπουργοί Τουρισμού της Τυνησίας και της Βουλγαρίας, ο Δήμαρχος Μόσχας και πλήθος Ρώσων και ξένων επισήμων.